Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 09:34 AM Aleg.RO: Au revoir Francophonie!

Publicat de: Adriana Dutu

curentul

Ieri s-a terminat cel de-al XI-lea Sommet al Francofoniei . Dupa doua zile de discutii, dineuri si intalniri, sefii de state si ministrii din tari francofone si-au luat au revoir de la sommet. Presedintele Traian Basescu a declarat la finalul sommet-ului ca delegatiile prezente au fost multumite de organizarea evenimentului, mai putin presa, despre care Basescu a spus ca "are datoria sa fie nemultumita tot timpul".

Cat ne-a costat Sommet-ul Francofoniei? Nimeni nu stie. Știm doar ca 17 institutii au fost implicate in organizarea evenimentului si ca numai cazarea oaspetilor a fost estimata la 350.000 de euro.

Basescu a renuntat la limba franceza

Presedintelui Traian Basescu i-a revenit onoarea de a inchide lucrarile Sommet-ului Francofoniei. Chiar daca ar fi trebuit sa vorbeasca in limba franceza, seful statului a ales, dupa prestatia de la deschiderea lucrarilor sommet-ului, limba plaiurilor mioritice.

Basescu a adresat multumiri oaspetilor francofoni, si in mod special omologului sau francez.

El a anuntat, la finalul discursului, ca viitorul Sommet al Francofoniei va fi organizat de guvernul canadian, la Quebec.

Chirac, multumit

Daca presedintelui Traian Basescu nici prin cap nu i-a trecut sa le multumeasca bucurestenilor pentru bunavointa de care au dat dovada, Jacques Chirac le-a transmis cetatenilor Capitalei, la finalul Sommet-ului Francofoniei, un gand bun. Chirac s-a declarat incantat de organizarea evenimentului si a multumit omologului sau roman pentru eforturile depuse.

Declaratia de la Bucuresti

Declaratia de la Bucuresti, documentul final al Sommet-ului Francofoniei, a fost adoptata, ieri dupa-amiaza, dupa discutii aprinse referitoare la situatia din Liban. Secretarul de stat pentru francofonie, Cristian Preda, a spus ca participantii la Sommet-ul Francofoniei solicita in declaratia comuna "incetarea ostilitatilor din Liban si deplang situatia dramatica pentru ansamblul populatiilor civile din Liban". Preda a precizat ca negocierile s-au purtat intre reprezentantii Egiptului, Libanului, Frantei si Romaniei.


(656 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adriana Dutu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Au revoir Francophonie! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28520202636719 seconds.