Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 09:38 AM Aleg.RO: Maior face elogiul tatalui vitreg, Basescu

Publicat de: ---

adevarul

"Urmam modelul altor state democratice, unde la unul din serviciile de informatii este numit un om al opozitiei . Presedintele Basescu a inteles sa urmeze acest exemplu. Printr-o asemenea mutare se pot asigura echilibrul si neutralitatea serviciului", a explicat, ieri, senatorul PSD  George Maior, nominalizarea sa la conducerea SRI.
El a tinut sa precizeze ca îsi va da demisia din functia de sef al SRI în cazul în care opozitia va ajunge la putere. Nu a fost însa la fel de sigur pe raspuns atunci când a fost întrebat daca va demisiona în cazul în care PSD va sprijini un eventual guvern minoritar. Maior respinge, însa, orice fel de joc politic sau alt aranjament. Dimpotriva, acesta sustine ca va milita pentru introducerea în lege a principiului detinerii conducerii SRI de catre un reprezentant al opozitiei. "Acest principiu inovator nu reprezinta niciun fel de joc politic, nicio întelegere ascunsa si niciun aranjament privind o viitoare alianta PSD-PD", a mentionat Maior.

Apolitic, dupa validare
Senatorul social-democrat a anuntat ca va demisiona atât din Senat, cât si din partid daca parlamentul îl valideaza pentru functia de director al SRI. "Cred foarte mult în flexibilitatea, modernizarea si întinerirea acestor servicii. Nu vreau însa sa discut despre acest lucru deoarece nu sunt înca validat de parlament". Maior s-a pronuntat pentru o varianta de mijloc a legilor sigurantei, un fel de sinteza între varianta CSAT si cea a guvernului. "În limita puterilor, voi milita pentru o varianta amendata. Nu sunt de acord ca aceste legi sa fie exclusiv produsul acestor servicii. Deciziile politice nu trebuie luate, de asemenea, exclusiv pe baza unor informatii de la serviciile secrete si as prefera ca principiul rotatiei sa fie introdus în lege", spune Maior, care vrea sa sporesca controlul parlamentului asupra serviciilor secrete.

"Nu cred ca presedintele are o pasiune pentru mine"
Senatorul George Maior a afirmat ca nu l-a cunoscut pe Omar Hayssam si ca a fost primul care a spus ca acesta trebuie eliminat din PSD. Cât despre speculatiile conform carora a fost preferatul presedintelui Basescu deoarece ar fi intrat în posesia unui document referitor la colaborarea sefului statului cu Securitatea, Maior a raspuns: "Nu cred ca presedintele Basescu are o pasiune pentru George Maior. Cred ca nominalizarea mea s-a datorat activitatii pe care am avut-o în domeniul securitatii nationale. Nu am primit niciun document referitor la o eventuala colaborare cu Securitatea, iar acest lucru se poate verifica foarte usor în scriptele Ministerului Apararii" a mai spus Maior.

Relatia cu Tariceanu, strict institutionala
Reactia vehementa a liberalilor privind nominalizarea lui nu pare însa sa-l îngrijoreze foarte tare.
Întrebat cum comenteaza faptul ca premierul a fost pus în fata faptului împlinit, iar foarte multe informatii ajung de la SRI la guvern, Maior a raspuns ca spera ca relatia lui cu premierul sa fie pur institutionala. "Nu stiu si nu am nicio informatie privind momentul în care premierul a aflat ca voi fi nominalizat", a mai spus senatorul PSD.  


(597 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Maior face elogiul tatalui vitreg, Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29073190689087 seconds.