Joi, 15 Martie 2007 - 05:44 AM Aleg.RO: Deputații așteaptă o Declarație de la Berlin demnă de prezentul Uniunii

Publicat de: ---

AMOS News Dezbaterea privind Declarația de la Berlin, care urmează să fie semnată la 25 martie pentru a marca 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, a fost deschisă de președintele Parlamentului, Hans-Gert Pöttering, care a fost desemnat de liderii grupărilor politice ale Parlamentului să reprezinte Legislativul în discuțiile pe marginea textului - o declarație comună a Parlamentului, Consiliului și Comisiei.

Declarația, a spus Pöttering, va consta într-o trecere în revistă a realizărilor Uniunii începând cu 1957 și va menționa subiecte ca egalitatea Statelor Membre, transparența și subsidiaritatea ca "pietre de temelie ale metodelor comunitare". O secțiune cheie a Declarației va face referire la valorile fundamentale ale Uniunii (în special, după cum a afirmat președintele Parlamentului, "inviolabilitatea demnității umane"). Textul va menționa provocările cu care se va confrunta în viitor Uniunea, în special "politica energetică și schimbările climatice, politica externă și de securitate comună, securitatea internă și drepturile civile, și o abordare socială responsabilă care să ducă la succes economic".

Privind Constituția, Pöttering a adăugat că Parlamentul European "sprijină în continuare cu putere tratatul constituțional".

În încheiere, președintele Parlamentului a menționat: "Realizările din ultimii 50 de ani au fost extraordinare, însă în următorii 50 de ani, Europa are nevoie de un nou start. Împreună trebuie să înfruntăm cu curaj provocările celui de-al 21-lea secol".


(363 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputații așteaptă o Declarație de la Berlin demnă de prezentul Uniunii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29591488838196 seconds.