Joi, 15 Martie 2007 - 05:45 AM Aleg.RO: Contre intre Basescu si Tariceanu la bilantul MApN

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Tandemul Basescu-Tariceanu nu da deloc semne de impacare . Ieri, la sedinta de bilant a Ministerului Apararii Nationale (MApN), cei doi au continuat sa se ignore. Mai mult, premierul a vorbit, in discursul sau, despre retragerea trupelor romanesti din Irak, idee cu care presedintele Basescu nu a fost niciodata de acord.
Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu, prezenti la sedinta de bilant a MApN, au evitat din nou sa discute sau sa se priveasca, preferand ca in timpul discursurilor sa studieze materialele de pe masa sau sa analizeze persoanele din sala. Cei doi nu si-au adresat niciun cuvant pe durata intregii sedinte, de aproximativ o ora si 30 de minute, organizatorii evenimentului preferand ca intre cei doi oficiali sa creeze o "zona-tampon" si sa ii desparta prin scaunul rezervat ministrului Apararii, Sorin Frunzaverde. Basescu si Tariceanu au evitat sa discute chiar si in timp ce Frunzaverde isi citea discursul si intre ei nu se mai afla nicio persoana, aruncandu-si doar cateva priviri furise. Pe parcursul intregii sedinte, cei doi au discutat, individual, doar cu ministrul Apararii, interpus intre ei. La un moment dat, Basescu si Frunzaverde au schimbat cateva cuvinte si au inceput sa rada, iar ministrul MApN s-a intors imediat catre premier, spunandu-i si lui ceva care l-a determinat pe Tariceanu sa zambeasca. Imediat insa, premierul a redevenit sobru.
Bilantul MApN i-a oferit din prilejul premierului Tariceanu sa reia tema retragerii trupelor romanesti din zonele de conflict, aratand ca nu este de acord ca viata militarilor sa fie periclitata inutil si mai mult decat trebuie. El a precizat ca este adeptul realizarii unui calendar convenit cu partenerii Romaniei privind prezenta trupelor romanesti pe anumite teatre de operatiuni. "Nu ne lasam partenerii la greu, dar nici nu vrem sa punem in pericol foarte mult timp, mai mult decat trebuie, viata militarilor romani", a spus Tariceanu.
In replica, presedintele Basescu le-a spus ofiterilor prezenti ca cel mai rau lucru pentru armata ar fi sa fie supusa unei presiuni politice gratuite. El a adaugat ca cine nu intelege ca cel mai important lucru pentru armata este onoarea respectarii angajamentelor, acela nu intelege armata. Basescu a admis ca este posibil ca prezenta militara in Irak sa fie redusa cu inca 100 de militari. Seful statului a precizat ca procesele de sporire sau reducere a participarii romanesti in teatre de operatii vor fi in acord cu angajamentele asumate, subliniind ca militarii romani vor fi adusi acasa "numai cu misiunea indeplinita".


(405 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Contre intre Basescu si Tariceanu la bilantul MApN | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29015398025513 seconds.