Vineri, 16 Martie 2007 - 05:57 AM Aleg.RO: CJ Arad a prezentat oportunități de reabilitare a sistemelor de apă și canalizare

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Consiliul Județean Arad a organizat, joi, o întâlnire de lucru pe marginea strategiei de dezvoltare a județului, privind alimentarea cu apă și canalizare în județ, informează corespondentul AMOS News. La întâlnire au participat majoritatea primarilor din județ. „Am prezentat primarilor din județ o oportunitate de reabilitare și modernizare a sistemului de apă și canalizare. Finanțarea ar urma să se facă prin Fondul de Coeziune“, a afirmat Iosif Matula, președintele CJ Arad.

Matula a explicat modalitatea prin care pot fi accesați acești bani și, mai ales, pașii care trebuie parcurși. „În primul rând, acum responsabilitatea s-a mutat la nivelul fiecărei primării. Decizia de a intra în această asociere revine comunității locale. Nu obligăm pe nimeni, dar va trebui să respectăm legislația europeană în domeniul mediului. Acest proiect este o oportunitate pentru că 85% din sumă provine din fonduri structurale, 13% este garanție guvernamentală și doar 2% contribuție a comunității locale. Nu văd cum o comunitate locală va putea din fonduri proprii să execute lucrări de o asemenea amploare“, a spus Iosif Matula.

Ședința Consiliului Județean din data 30 martie va avea pe ordinea de zi și contractul de asociere, între CJ Arad, Compania de Apă Arad și localitățile care vor dori să se asocieze. „Compania de Apă Arad poate fi asimilată ca un operator regional, dată fiind amploarea proiectului“, a precizat președintele CJ Arad.

Pasul următor va fi unul tehnic, întocmirea unui masterplan, pentru întregul județ. Acest proiect asigură toate componentele din sectorul serviciilor de apă potabilă/apă uzată.


(376 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJ Arad a prezentat oportunități de reabilitare a sistemelor de apă și canalizare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30845999717712 seconds.