Vineri, 16 Martie 2007 - 05:58 AM Aleg.RO: Basescu vrea pace

Publicat de: Ion Navalici

real_romaneasca     Presedintele Basescu a transmis ieri invitatii partidelor parlamentare la consultari, la 20 martie, pentru gasirea de solutii pentru stabilitatea situatiei politice, accelerarea reformei institutionale si analiza evolutiilor cu privire la referendumul pentru vot uninominal .

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a precizat ca in cadrul acestor consultari pot fi abordate si alte teme propuse de catre partidele politice. Intentia presedintelui pare sa fie de a convinge liderii formatiunilor politice de a lua o decizie si in privinta restructurarii Guvernului. Tot ieri, presedintele Basescu a explicat pentru BBC ca l-a mentinut in post pe Mihai Razvan Ungureanu mai bine de o luna de la data demisiei, fiindca "trebuia sa ramana in functie pana la trecerea de primul Consiliu European".
"Avand in vedere restructurarea Guvernului, anuntata de primul-ministru, eu cred ca e timpul sa trecem ministrii noi prin Parlament. Sa primeasca votul Parlamentului", a declarat Basescu.
Legat de invitatia presedintiei, vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca "a-l lasa pe Basescu sa ocupe de instaurarea stabilitatii politice in Romania este ca si cum ai pune lupul paznic la oi". "Initial, la auzul invitatiei, am crezut ca este o gluma. Basescu nu este altceva decat un izvor de tensiune, el fiind cel care a subrezit majoritatea guvernamentala, prin tensiunile create", a declarat Orban.
Liderul liberal a afirmat ca PNL va merge la Cotroceni, cu conditia ca dialogul sa nu fie unul "al surzilor". "Noi vom participa la dialog, cu conditia ca acesta sa nu fie o tentativa a lui Basescu de a-si curata imaginea sifonata sau sa fie un dialog al surzilor. Mai mult, vom veni cu propuneri concrete care sa vizeze concentrarea pe actul guvernamental", a spus Orban.

Modificari in organigrama prezidentiala

Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al presedintelui Basescu, a mai anuntat ieri si unele modificari la nivelul organigramei si consilierilor prezidentiali. Astfel, potrivit noii organigrame a Administratiei prezidentiale, Departamentul Politic a devenit Departamentul pentru Relatiile cu Autoritatile Publice si Societatea Civila si a fost infiintat Departamentul pentru Planificare si Analiza Politica. In fruntea acestuia din urma a fost numit Sebastian Lazaroiu, fostul director al CURS. De asemenea, Cristian Preda a fost desemnat la sefia Departamentului de Educatie si Cercetare de la Cotroceni. Cristian Preda a mai lucrat la Presedintia Romaniei intre martie 1999 si decembrie 2000, fiind consilier la Departamentul Politic in timpul mandatului lui Emil Constantinescu.
Saftoiu a mai anuntat ca presedintele Traian Basescu a semnat si decretul de numire a lui Bujor Bogdan Teodoriu in functia de consilier prezidential la Departamentul de Politici Economice si Sociale. Tot ieri, consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala Sergiu Medar a fost inlocuit de Mihai Stanisoara, presedintele Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor. In perioada 1992 - 2000 a fost, pe rand, secretar general si apoi presedinte al Camerei de Comert si Industrie Mehedinti, in 2000, timp de sase luni, a fost secretar general al MApN, a detinut un mandat de deputat in perioada 2000 - 2004, cand a fost si seful delegatiei romane la Adunarea Parlamentara a OSCE. In 2004 a obtinut un nou mandat parlamentar, precum si functia de presedinte al Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor.
In ceea ce priveste activitatea in partid, intre 1997 si 2000, Stanisoara a fost vicepresedinte al BPJ - PD Mehedinti, iar din 2000 este presedinte al acestui for. Din 2001, detine functia de secretar executiv al Biroului Permanent National al PD, iar din 2003 este si membru supleant in CNC al Aliantei D.A.
Potrivit Adrianei Saftoiu, Medar a fost inlocuit din functie la cerere, din motive de sanatate.


(444 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ion Navalici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Basescu vrea pace | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2938449382782 seconds.