Marți, 20 Martie 2007 - 06:05 AM Aleg.RO: MIE da in judecata CJ Constanta

Publicat de: Laura Cernahoschi

Cotidianul

Consiliul Judetean Constanta trebuie sa returneze citeva milioane de euro, finantarea PHARE si de la buget pentru Pavilionul Expozitional .

Ministerul Integrarii Europene a demarat procedurile legale pentru a recupera de la Consiliul Judetean Constanta fondurile cheltuite de la bugetul PHARE si cofinantarea de la bugetul de stat in cazul Pavilionului Expozitional Constanta. Sumele trebuiau returnate ca urmare a adresei Comisiei Europene din mai 2006, prin care Ministerul Finantelor era notificat cu privire la retragerea intregii sume de 4.483.831 de euro alocati prin proiectul PHARE.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, anulase practic abuziv autorizatia de construire a Pavilionului Expozitional, in septembrie 2004, dupa ce constructia fusese demarata din bani europeni. CJ a determinat in acest fel sistarea lucrarilor pe santier si expirarea termenului de executie a con-tractului, fara a indeplini obiectivele contractuale. Cazul a aparut si in raportul Curtii Europene de Conturi pentru anul 2005 privind cheltuirea fondurilor PHARE in Romania, dar de-abia acum, in urma unui control al MIE, a fost demarata procedura pentru recuperarea banilor.

MIE a depus o sesizare si la DNA

MIE a dispus recuperarea creantei constatate, in valoare de 1.243.513 euro si 4.428.410 RON, si a decis sa actioneze in instanta Consiliul Judetean, pentru recuperarea prejudiciului de 3.240.318 euro, reprezentind diferenta dintre suma alocata proiectului si suma efectiv platita din bugetul PHARE, pentru implementare.

Ministerul Integrarii a sesizat DNA in legatura cu faptele constatate in controlul efectuat de directia specializata, referitoare la legalitatea utilizarii fondurilor comunitare si la modul in care partile implicate si-au indeplinit atributiile.

Sesizarea face obiectul cercetarii Parchetului de pe linga Judecatoria Constanta.


(413 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Laura Cernahoschi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

MIE da in judecata CJ Constanta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28391885757446 seconds.