Marți, 20 Martie 2007 - 06:06 AM Aleg.RO: Basescu il lasa pe Nagy la mina Parchetului

Publicat de: Cristian Oprea, Dan

Cotidianul

Presedintele Basescu a aprobat inceperea cercetarii ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, in dosarul privind spionajul si tradarea .

Seful statului i-a trimis ieri ministrului Justitiei, Monica Macovei, in baza Legii privind responsabilitatea ministeriala, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru cercetarea penala a lui Zsolt Nagy, ministrul UDMR al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in asa-numitul dosar „Tradare si spionaj“, in care mai sint cercetati si fostul ministru al Economiei Codrut Seres, precum si citiva fosti oficiali din minister si consultanti internationali. Decizia sefului statului are la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii primite de la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comisia speciala a decis, dupa analiza sesizarii, a declaratiilor ministrului Zsolt Nagy si a materialului probator pus la dispozitie de Parchet si de catre ministrul insusi, ca „nu recomanda clasarea dosarului“, clasare care ar fi pus punct cercetarilor, dar „nici nu se poate pronunta in sensul existentei unor indicii temeinice privind comiterea de catre ministrul Nagy a vreuneia din infractiunile nominalizate“. Comisia propune „continuarea cercetarilor, cu sau fara inceperea urmaririi penale, pentru a se putea confirma sau infirma implicarea ministrului Zsolt Nagy in savirsirea vreunei fapte prevazute de legea penala“.

Presedintele l-a sunat pe Nagy

Presedintele Traian Basescu l-a informat telefonic pe ministrul Zsolt Nagy asupra deciziei privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala.

Ministrul nu va fi suspendat din functie numai pentru faptul ca este cercetat penal. Abia daca procurorii vor decide trimiterea in fata judecatorilor, ministrul Comunicatiilor poate fi suspendat.

Nagy cere urgentarea anchetei

Nagy Zsolt si-a reafirmat ieri, intr-o conferinta de presa, nevinovatia, subliniind ca isi doreste ca ancheta sa se desfasoare cit mai repede. „Prefer ca justitia sa verifice acuzatiile decit sa dau mereu explicatii intr-un caz care este artificial. Nu ma tem de ancheta si nu am nevoie de protectie speciala doar pentru ca sint ministru“, a spus ministrul Comunicatiilor. Acesta s-a intrebat totusi de ce a fost nevoie de mai bine de trei luni pentru un verdict din partea Comisiei prezidentiale si a precizat faptul ca isi va continua activitatea ca ministru.

Mai categoric decit Nagy s-a dovedit a fi presedintele UDMR, Marko Bela. Acesta a precizat ca Nagy se bucura in continuare de sprijinul politic al Uniunii si a calificat drept „inacceptabila“ continuarea procedurii de anchetare. Totodata, Marko a declarat ca ministrul Comunicatiilor ramine capul de lista al UDMR pentru alegerile europarlamentare.


(386 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Cristian Oprea, Dan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu il lasa pe Nagy la mina Parchetului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3122730255127 seconds.