Marți, 20 Martie 2007 - 06:06 AM Aleg.RO: Ioan Talpeș: "Demisia lui Săftoiu este un gest de onoare"

Publicat de: Daniela BĂRĂGAN

AMOS News Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, senatorul Ioan Talpeș a declarat, luni, pentru AMOS News, că demisia lui Claudiu Săftoiu din fruntea SIE reprezintă "un gest de onoare", care era necesar să fie făcut după "gafele" din fața Comisiei special de anchetă privind suspendarea președintelui Traian Băsescu. "Eu consider că este inadmisibil să spună că procurorul abilitaeză Serviciul să facă interceptări. Mai mult, chiar, este imperdonabil să facă acest lucru pentru că are adjuncți care trebuiau să-l informeze în acest sens, dacă nu știa cum stau lucrurile", a afirmat Talpeș.

Președintele UPSC susține, însă, că ar fi "o greșeală enormă" să transferăm toate "păcatele" în spatele lui Claudiu Săftoiu, pentru că el conduce acest Serviciu de numai 5 luni de zile.

Pe de altă parte, Ioan Talpeș consideră că este necesară înfiiințarea unei Comisii speciale de anchetă a interceptărilor telefoanelor, idee pe care, de altfel, o susține și PSD. "Este nevoie de o astfel de comisie ca să aflăm care este realitatea", a spus senatorul.

El a atras atenția asupra faptului că această comisie va trebui să vizeze activitatea Serviciului din ultimiii 10 ani, și nu doar pe cea din ultimii doi ani, pentu că "au fost mai multe guverne și guvernări" și doar astfel se va putea afla adevărul.

Cu toate astea, Talpeș este de părere că nu se poate vorbi, la ora actuală, despre o criză în domeniul interceptării telefoanelor, menționând totodată că nu este exclus să existe "persoane sau personaje care își permit să încalce legea și ele trebuie trase la răspundre".

"Nu cred că Claudiu Săftoiu este una dintre acste persoane", a conchis președintele UPSC.


(372 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Daniela BĂRĂGAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Ioan Talpeș: "Demisia lui Săftoiu este un gest de onoare" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29482698440552 seconds.