Miercuri, 21 Martie 2007 - 06:14 AM Aleg.RO: Timiș: Primar amendat pentru că nu a dat pământ speculanților de terenuri

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News "Vânătoarea" de terenuri de lângă Timișoara i-a adus primarului din localitatea Dumbrăvița șapte procese cu tot atâția reclamanți, dar și o amendă care valorează cât salariul său pe 20 de luni, transmite corespondentul AMOS News.
Primarul din Dumbrăvița, Szilagy Geza (UDMR), a fost amendat de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății (ANRP) cu 300 de milioane de lei vechi pentru că nu a pus în posesie două persoane pe un teren foarte valoros de la intrarea în localitate.

Cele două persoane l-au reclamat direct la ANRP, care a trimis doi inspectori la casa primarului și i-au lăsat procesul-verbal de contravenție.

După cum a declarat edilul, stabilirea contravenției s-a făcut în lipsa sa, iar Szilagy nu a putut să se apere. Unul dintre reclamanți este nimeni altul decât Adrian Luca, cunoscut samsar al terenurilor din Timiș. “Luca nu a adus dovezi că ar fi deținut vreun teren pe raza acestei localități, dar acum vrea 23 de hectare. A doua reclamație a venit de la Papp Ana, care a adus acte pentru un hectar și acum cere 15 ha”, a declarat primarul.

Acestuia i s-au intentat, de cinci ani încoace, șapte procese, de către tot atâtea persoane, care doresc să pună mâna pe 20 de hectare de teren, aflate în apropierea Timișoarei.

“Atunci când m-au amendat, inspectorii ANRP nu au luat în considerare că mai sunt și alte persoane care doresc același teren și care au și drept de proprietate acolo. Ar trebui să îl supraetajăm ca să primească toți care cer acel teren”, a mai spus edilul. Acesta a contestat procesul-verbal. Dacă hotărârea ANRP rămâne valabilă, edilul va trebui să își dea salariul pentru următoarele 20 de luni pentru achitarea amendei.

Un hectar de teren în această zonă se vinde și cu 50.000 de euro, deci valoarea proprietății cerute sare bine de un milion de euro. Comuna, una din cele mai bogate din județ și foarte atractivă din punct de vedere imobiliar, ar urma să intre în viitoarea zonă metropolitană, însă Szilagy a fost singurul din cei 12 primari din jurul Timișoarei care refuză să facă parte din acest proiect.

“În apropierea terenului vânat se află supermarketuri, case, zone rezidențiale. Terenurile au valoare. Nu este cel mai scump teren, dar este într-adevăr scump”, a precizat Szilagy Geza.


(427 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Timiș: Primar amendat pentru că nu a dat pământ speculanților de terenuri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29613304138184 seconds.