Vineri, 30 Martie 2007 - 06:58 AM Aleg.RO: Presedintele, din ce in ce mai singur intre zidurile Palatului Cotroceni

Publicat de: ---

ziarulfinanciar   Adriana Saftoiu, a confirmat ieri ca si-a depus demisia din functia de consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu . Cat despre motive, Saftoiu a fost retinuta: sunt personale.

Demisia Adrianei Saftoiu survine unui lung sir de speculatii privind neintelegeri cu presedintele Traian Basescu, provocate mai ales de iesirile publice ale fostului consilier de stat Elena Udrea, care s-au acutizat dupa demisia lui Claudiu Saftoiu de la sefia Serviciului de Informatii Externe.

Ieri insa, Adriana Saftoiu a negat aceste speculatii. "Vreau sa cred ca dupa atatia ani de colaborare nu am nevoie de tapi ispasitori pentru un astfel de gest", a spus Saftoiu. Ea a tinut sa sublinieze ca gestul nu inseamna nimic mai mult decat o demisie dintr-o functie administrativa. "Vad in Traian Basescu acelasi om. Am aceeasi incredere in Traian Basescu si in proiectele lui", a adaugat Saftoiu. Ea a admis insa ca 10 ani de colaborare cu un om politic pot determina o "erodare".

Decretul de eliberare din functie a Adrianei Saftoiu urmeaza sa fie semnat de presedintele Traian Basescu, iar demisia sa intre in vigoare la 1 aprilie. Ea a mentionat ca saptamana viitoare va lansa o carte intitulata "Vocile puterii" referitoare la purtatorii de cuvant ai Presedintiei si ai Guvernului din 1990 pana in prezent.

Primele informatii despre o posibila demisie a Adrianei Saftoiu au aparut inca de saptamana trecuta, dupa ce sotul ei, Claudiu Saftoiu, a demisionat de la sefia SIE. Miercuri seara, surse convergente atat din PD, cat si de la Palatul Cotroceni, citate de Mediafax, au informat despre demisia Adrianei Saftoiu, care ar fi survenit unei dispute cu presedintele Traian Basescu. Presedintele i-ar fi reprosat o discutie pe care aceasta ar fi avut-o cu secretarul general al PD Vasile Blaga pe tema situatiei din partid si a Elenei Udrea.

Unele surse vorbeau despre un e-mail pe care Adriana Saftoiu l-ar fi trimis lui Vasile Blaga si care a ajuns la Traian Basescu, in timp ce altele despre faptul ca seful statului i-ar fi aratat acesteia stenogramele unor inregistrari ale convorbirilor sale telefonice.

Traian Basescu ramane astfel fara ultimul consilier prezidential care mai lucra la Palatul Cotroceni din echipa cu care si-a preluat mandatul de presedinte la sfarsitul anului 2004.

Adriana Saftoiu este cel mai fidel consilier al lui Traian Basescu, ea fiind oficial alaturi de acesta de peste sapte ani, insa s-a aflat in relatii apropiate de acesta din perioada in care a fost jurnalist. Saftoiu si-a inceput cariera la agentia de presa Rompres si apoi la agentia de presa Mediafax pana in 1998, cand a fost numita secretar de stat si purtator de cuvant al Guvernului Radu Vasile. Ulterior, a fost directorul de cabinet al ministrului transporturilor Traian Basescu in timpul Guvernului Isarescu. Dupa alegerile locale din anul 2000, ea a fost consilier al lui Basescu la Primaria Capitalei si apoi directorul Biroului de presa al Partidului Democrat. Din 21 decembrie 2004 pana in prezent, Adriana Saftoiu a detinut functia de consilier prezidential, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale si sef al Departamentului de Comunicare Publica.

Primul consilier care a plecat de la Palatul Cotroceni a fost Vasile Blaga, care a renuntat la sefia Administratiei Prezidentiale pentru a fi numit ministru al administratiei si internelor in Guvernul Tariceanu.

Ulterior, au demisionat consilierii prezidentiali Andrei Plesu, fara o mo-tivatie publica, Renate Weber, din motive de sanatate, Claudiu Saftoiu, pentru a prelua functia de director al SIE, Theodor Stolojan, pentru a fonda PLD, si Sergiu Medar, din motive de sanatate.

Consilierii de stat Elena Udrea si Stana Anghelescu au plecat de la Palatul Cotroceni in urma unor scandaluri publice care au afectat imaginea lui Traian Basescu. Stana Anghelescu a fost acuzata ca ar fi intervenit la ANAF in favoarea sotului ei care era producator de tutun si avea datorii. In cazul Elenei Udrea, presa a avut o campanie de dezvaluiri privind afacerile sotului ei, Dorin Cocos, cu Primaria Capitalei si cu afaceristi apropiati PSD.


(575 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Presedintele, din ce in ce mai singur intre zidurile Palatului Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28683495521545 seconds.