Sâmbătă, 31 Martie 2007 - 08:44 AM Aleg.RO: UDMR acuză falsitatea imaginii ministrului Macovei de singur luptător anticorupție

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a acuzat, vineri, falsitatea imaginii ministrului Justitiției Monica Macovei ca fiind singurul luptător impotriva coruptie. "Ceea ce doamna Macovei încerca să pară, ca singura luptătoare împotriva corupției, e o imagine falsă, neadevărată și încearcă prin aceasta să mascheze multe neajunsuri pe care le are sistemul judiciar din România și pentru care în bună parte este responsabilă”, a spus Frunda.
            
 Senatorul UDMR a atras atenția că nimeni nu este de neînlocuit și că se va găsi un ministru al Justiției care nu numai să continue elementele bune începute de Monica Macovei, dar și să repare ceea ce n-a făcut aceasta în ceea ce privește administrarea justiției și politicile penale.

"Administrarea justiției, pe care n-a făcut-o, mergeți sus la instanțe și vedeți cum se lucrează, deși Curtea de Apel Târgu Mureș e una dintre cele mai bune din țară. Trebuie aplicat unul din codurile penale, pentru că la ora actuala discutăm de trei coduri, suntem de râsul lumii, nu se poate. Trebuie făcut un Cod de Procedură Penală nou, avem unul de pe vremea lui Ceaușescu. Este inacceptabil. Trebuie republicate toate legile, coerente, simplificată legislația, pentru că punerile în libertate se datorează și faptului că textele de lege sunt contradictorii, pentru că ministerul nu a avut o politică coerentă și nu știa să armonizeze legislația. Și nu în ultimul rând armonizarea cu legislația din UE”, a spus senatorul.

Senatorul i-a mai reproșat lui Macovei că nu a reușit să găsească un numitor comun sau să construiască un dialog eficient nici cu CSM, nici cu Parlamentul, nici cu alte instituții.

Frunda a salutat  eforturile  în domeniul luptei anticorupție, apreciind că acest lucru trebuie continuat.

"Trebuie foarte ferm luptat împotriva corupției, a crimei organizate, la orice nivel ar fi. Dar, în același timp nu poți și nu e voie să faci abstracție de celelalte neîmpliniri ale justiției. Trebuie construite niște măsuri de prevenire a infracționalității în România și de executare a pedepselor”, a spus Frunda.


(609 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR acuză falsitatea imaginii ministrului Macovei de singur luptător anticorupție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30551195144653 seconds.