Miercuri, 06 Iunie 2007 - 01:50 PM Tudor Chiuariu: "Poziționarea României într-o zonă cu un nivel ridicat al infracționalității a favorizat contrabanda cu produse din tutun"

Publicat de: Cosmin ZAHARIA

AMOS News Accizarea produselor și poziționarea României într-o zonă cu un nivel ridicat al infracționalității sunt principalele cauze care au condus la dezvoltarea fenomenului de contrabandă, a declarat, astăzi, Ministrul Justiției Tudor Chiuariu. Declarația a fost făcută, astăzi, în cadul conferinței Euromonitor - "Comerțul ilicit cu produse de tutun". Potrivit ministrului Chiuariu cadrul legal s-a îmbunătățit în ultimii doi ani. Totodată, acesta a subliniat că statele UE nu vor tolera contrabanda cu țigarete și vor acționa în consecință.

Astfel, Tudor Chiuariu a subliniat faptul că începând de la 1 ianuarie 2007, autoritățile judiciare din România au executat 53 mandate europene de arestare și 39 sunt în lucru, iar autoritățile din celelalte state UE au executat 19 mandate emise de autoritățile române, iar 127 cereri sunt în curs de soluționare.

Ministrul Justiției a reamintit despre Acordul României cu Philip Morris pentru a combate contrabanda cu țigări. Conform acestui Acord vizează marcarea și monitorizarea produselor companiei. În cazul în care sunt confiscate țigări Philip Morris, compania va plăti 100% din taxele datorate, iar în anumite cazuri mergând până la 500%.

Compania a semnat astfel de acorduri cu toate țările Comunității Europene.


(918 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cosmin ZAHARIA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Tudor Chiuariu: "Poziționarea României într-o zonă cu un nivel ridicat al infracționalității a favorizat contrabanda cu produse din tutun" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29915308952332 seconds.