Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Senatul vrea sa raspunda la intrebarea Cum a fugit Hayssam?

Publicat de: ---

cronicaromana Senatul a decis infiintarea unei comisii de ancheta avand drept scop investigarea plecarii din Romania a omului de afaceri sirian Omar Hayssam, hotararea fiind sustinuta cu 46 de voturi pentru, 1 impotriva si 9 abtineri .
Din comisie vor face parte Nicolae Marasescu si Viorel Arcas - din partea PSD, Norica Nicolai - din partea PNL, Radulescu Cristache - din partea PD-L, Szabo Karoly - din partea UDMR, Ilie Petrescu - din partea PRM, Marius Marinescu - din partea PC.
Proiectul de hotarare privind alcatuirea comisiei a fost initiat de senatorul independent Marius Marinescu, afiliat la PC, dar propunerea a fost sustinuta si de alti 45 de senatori apartinand PSD, PNL, PC, PRM si UDMR.
In plenul Senatului, Marinescu a precizat ca prin crearea acestei comisii de ancheta se doreste sa se afle cine se face vinovat de fuga din tara a “teroristului numarul 1 al Romaniei, Omar Hayssam”.
“Timp de doi ani nu s-a dorit sa se afle adevarul, ba mai mult, s-a incercat sa se musamalizeze identitatea vinovatilor. Se pare ca sunt mai multi vinovati, mai multi demnitari, unii dintre ei chiar au fost promovati la gradul de general”, a sustinut Marinescu. Fiecare grup parlamentar a desemnat cate un membru in comisia de ancheta, exceptand PSD, care va avea doi membri, formula stabilita in urma negocierilor.
Proiectul de hotarare prevede desecretizarea tuturor “documentelor care sunt legate de parasirea ilegala a tarii de catre Hayssam”, dar si faptul ca Senatul va cere tuturor organelor de stat, institutiilor abilitate si organizatiilor sa puna la dispozitia comisiei de ancheta orice informatii si documente care pot servi activitatii acesteia. Raportul trebuie sa fie prezentat pana la 31 octombrie 2008.
Infiintarea comisiei este sustinuta, printre altii, de Ion Iliescu, Adrian Paunescu, Razvan Theodorescu, Doru Ioan Taracila, Dan Mircea Popescu, Ilie Sarbu, Nicolae Serban (PSD); Norica Nicolai, Radu Campeanu, Radu Stroe, Aron Popa, Ion Basgan (PNL), Sabin Cutas, Gavrila Vasilescu, Rodica Stanoiu (PC); Dina Carol, Verginia Vedinas, Mihai Ungheanu, Viorel Dumitrescu, Aurel Ardelean (PRM), Zsombori Vilmos (UDMR).
Senatorii au infiintat anul trecut o comisie privind cazul sirianului Omar Hayssam, condamnat pentru terorism. De la transmiterea raportului comisiei, la inceputul anului, PSD, PRM si PC au solicitat reluarea activitatii acesteia.


(294 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatul vrea sa raspunda la intrebarea Cum a fugit Hayssam? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30267000198364 seconds.