Vineri, 09 Mai 2008 - 05:35 AM Aleg.RO: Deputatii cauta portite pentru Mitrea  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Romulus Georgescu
Vineri, 09 Mai 2008 Deputatii care se ocupa de dosarul lui Miron Mitrea invoca politizarea dosarului si vicii de procedura, sugerand ca vor solutiona problema in favoarea liderului PSD .

Parlamentarii care se ocupa de dosarul lui Miron Mitrea vorbesc despre politizarea dosarului si de vicii de procedura, sugerând ca vor solutiona problema în favoarea liderului PSD. Declaratiile precedsedinta Comisiei juridice de marti, în care se va discuta soarta lui Mitrea.

Întelegatori cu Mitrea, raportorii s-au multumit sa îl certe pe finul acestuia, Eugen Nicolicea, pentru ca a facut „o fapta rusinoasa“, uitându- se peste dosarul nasului sau.

Andon: Mitrea nu va avea probleme de ordin penal

Presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon (PC), a declarat ieri ca Miron Mitrea, „din punct de vedere penal“, s-ar putea nici sa nu aiba probleme asa de grave. În alta ordine de idei, raportorii reclama sesizarea Camerei Deputatilor de catre DNA si nu de catre Parchetul General, asa cum prevede decizia Curtii Constitutionale în privinta dosarelor ministrilor. Raportorii i-au scris procurorului general, Laura Codruta Kovesi, iar aceasta ar fi raspuns ca îi roaga sa se pronunte în privinta sesizarii. Saptamâna viitoare, deputatii din Comisia juridica urmeaza sa decida daca vor bloca sau nu dosarul din acest motiv.

„Aici, membrii subcomisiei au pareri diferite, dar majoritatea considera m ca raspunsul doamnei Kovesi este suficient. Altii considera ca viciul se mentine, dar si acest aspect îl vom supune votului Comisiei juridice.“

Fostul ministru, pregatit sa devina victima politica

Pe de alta parte, raportorii sus- tin ca au constatat „niste insertii politice“ pe care procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, le-ar fi facut în dosare. Sergiu Andon a precizat ca pe Morar „nu l-a lasat inima, în final, sa nu insereze un alineat din retorica cunoscuta a domnului presedinte al României“. Totusi, Andon a explicat ca, în raport, nu va fi folosit termenul de „ingerinte politice“.

Raportul celor sapte deputati din subcomisie va fi prezentat Comisiei juridice marti, când este programata si audierea lui Miron Mitrea. Cei 27 de deputati-juristi se vor pronunta apoi prin vot secret, daca vor recomanda plenului începerea urmaririi penale sau nu.

MUSTRARE

Andon: Nicolicea a facut o fapta „rusinoasa“

Presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon (PC), l-a criticat pe deputatul PSD, Eugen Nicolicea, care a consultat dosarul nasului sau, Miron Mitrea. „Incalificabil“, „un fapt rusinos, un fapt reprobabil, descalificant pentru un deputat“, a catalogat Andon acest lucru. „Ne-a ascuns ca e în relatie mai speciala cu domnul Mitrea, respectiv ca e finul lui. Eu, daca as fi nasul lui, l-as deznasi, pentru ca îi face un rau si domnului Mitrea. Nu asa se apara reputatia domnului Mitrea“, crede deputatul PC. În replica, Nicolicea i-a reprosat lui Andon ca vorbeste în necunostinta de cauza, întrucât legatura sa de rudenie cu Mitrea este de notorietate publica si a promis ca nu îi va spune nasului sau ce contin dosarele.


(241 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Deputatii cauta portite pentru Mitrea   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2852029800415 seconds.