Miercuri, 14 Mai 2008 - 04:29 AM Aleg.RO: Basescu vrea ca diplomele romanesti sa fie recunoscute in Kuwait

Publicat de: Ela Dobre

real_romaneasca    Ministrul educatiei se va deplasa in cel mai scurt timp in Kuwait pentru a perfecta recunoasterea diplomelor romanesti in statul arab, a spus luni presedintele Basescu la intalnirea cu romanii din Kuwait, pe care i-a invitat sa se intoarca in tara .
"Am ridicat problema recunoasterii diplomelor si am stabilit ca ministrul Educatiei sa vina foarte rapid in Kuwait. La emirul Kuwaitului exista toata deschiderea sa incepem discutiile si sa gasim o formula. Argumentul nostru a fost acela ca odata cu intrarea in Uniunea Europeana diplomele romanesti sunt recunoscute peste tot in Europa, chiar daca mai raman noua tari care nu le-au recunoscut", a declarat luni seara Basescu la finalul vizitei sale oficiale in Kuwait, precizand ca ministrul Adomnitei va avea intalnirea cu omologul sau "pentru rezolvarea problemei, nu de dragul de a se intalni".
Presedintele a avut cuvinte de lauda la adresa romanilor aflati la in Kuwait, asigurandu-i ca sunt bineveniti in tara daca doresc sa se intoarca, mai ales ca, din cauza crizei de pe piata de munca, "patronii romani platesc tot mai bine". Un alt argument in favoarea revenirii in tara a romanilor aflati la munca in Kuwait ar fi, in opinia lui Basescu, faptul ca "statul a inceput sa aiba ceva mai mult bun simt in relatia cu cetateanul".


(348 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ela Dobre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Basescu vrea ca diplomele romanesti sa fie recunoscute in Kuwait | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30587697029114 seconds.