Joi, 15 Mai 2008 - 05:19 AM Aleg.RO: Culisele salariului de parlamentar  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Joi, 15 Mai 2008 Emisiunea "Culisele Parlamentului" a ajuns la un moment-cheie: cat castiga, de fapt, un parlamentar? Si mai mult: cat cheltuie tara pentru intretinerea completa a unui parlamentar? Deputatul Horatiu Buzatu face pentru "Evenimentul Zilei" si www .happyfish.ro un calcul complet, bazat pe o cercetare a Institutului pentru Politici Publice.

Un episod spumos, încarcat de cifre concrete. Stiati de fapt din ce este compusa întretinerea unui parlamentar? Salariu, indemnizatii, diurne, sume forfetare si alte numeroase sume la fel de ciudate. Din acest abstract, deputatul Buzatu construieste un scenariu efervescent, bazat pe un exemplu concret: cât cheltuie tara si, în particular, fiecare cetatean, pentru ca, exemplu, Dorel Onaca sa-si îndeplineasca visul de a fi parlamentar?

Dincolo de girofaruri stau cifrele. Dincolo de gardurile înalte ale Palatului Parlamentului se afla banii dumneavoastra. Ei bine, câti?!

Acesta este misterul aparat cu sepepisti. Secretul pe care ar trebui de fapt sa-l stie toata lumea, cât timp alesii poporului sunt platiti din banii cetatenilor. Secretul pe care nu-l discuta public niciun parlamentar. În fond salariile si indemnizatiile lor sunt banii dumnevoastra, iar ei ar trebui sa fie responsabili pentru asta.

Si de aici se naste întrebarea la care trebuie sa raspunda în final emisiunea "Culisele Parlamentului": cât de eficient este fiecare deputat sau senator ales? Merita toti banii care se cheltuiesc cu întretinerea fiecarui parlamentar? Benzina, soferii, camerele de hotel, delegattile in strainatate?

"Culisele Parlamentului" este noul show politic pentru tânara generatie. Dincolo de emisiunile politice obosite de la televizor, dincolo de mititeii din campania electorala, asistam la o premiera: exercitiul de curaj al deputatului Horatiu Buzatu, prezentat de "Evenimentul Zilei" si www.happyfish.ro, ne face mai puternici în raport cu statul. În fond, si parlamentarii sunt oameni si cetateni, egali în drepturi cu noi. Sau nu?

VEZI SI:

EPISODUL II: Cât gaz arde parlamentul?

EPISODUL I: Un deputat acuza!


(319 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Culisele salariului de parlamentar   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3206889629364 seconds.