Vineri, 16 Mai 2008 - 05:03 AM Aleg.RO: Partidele se jura ca il trimit pe Mitrea in instanta  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Romulus Georgescu
Vineri, 16 Mai 2008 Liderii partidelor parlamentare se feresc sa-i acorde sprijin pe fata lui Miron Mitrea in chestiunea avizarii urmaririi penale, dar acesta are sanse de a evita procesul, la adapostul votului secret .

Liberalii sustin ca vor vota favorabil declansarii urmaririi penale. „PNL va vota pentru avizarea urmaririi penale, pentru ca Mitrea sa ajunga în instanta. Opinia publica vrea sânge, iar noi vom da drumul dosarului mai departe“, ne-a declarat Gheorghe Gabor, viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor.

Lucian Bolcas (PRM), raportor în cazul „Mitrea“, pledeaza si el pentru continuarea anchetei. „Consider ca ne aflam în prezenta unor probe care se refera la fapte concrete, de natura a justifica o cercetare“, a spus Bolcas.

El a adaugat ca o parte din aceste fapte nu sunt contestate, „iar interpretarea si conexiunea dintre ele se poate face exclusiv în cadrul procedurii de cercetare“. PDL si-a formulat punctul de vedere înca de la dezbaterile din comisie, pledând pentru avizarea urmaririi penale.

Chiar daca parlamentarii recunosc faptul ca Miron Mitrea ar trebui sa ajunga în fata instantei, sansele ca un asemenea scenariu sa se materializeze ramân mici. Începerea urmaririi penale trebuie avizata cu votul a doua treimi dintre deputati, iar votul este secret.

PSD-istul se da victima politica

Miron Mitrea a fost deranjat de dezvaluirile de ieri din „Evenimentul zilei“ referitoare la dosarul sau. „Este o magarie. PDL foloseste DNA-ul. Sunt disperati ca vor pierde Capitala“, a spus el.

Liderul PSD a continuat pe acelasi ton: „În presa toate materialele legate de dosare de la DNA care apar sunt date de DNA. Este folosita ca instrument politic de catre PDL. Ei au dat în presa astazi documentele, le-au si falsificat, ca nu au dat adevarul, au dat doar ce li se pare lor ca poate sa demonstreze vinovatia mea“, a spus Mitrea.


(293 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Partidele se jura ca il trimit pe Mitrea in instanta   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30764198303223 seconds.