Vineri, 16 Mai 2008 - 05:04 AM Aleg.RO: Alesi locali din o suta de localitati sucevene si-au schimbat partidul inaintea alegerilor locale

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat joi ca in o suta de localitati sucevene din cele 114 au fost inregistrate migratii politice ale alesilor locali cu ocazia depunerii candidaturilor pentru alegerile locale de la 1 iunie, in aceasta situatie fiind 17 primari si 30 de viceprimari .
Potrivit prefectului de Suceava, doar in 14 localitati din judet nu s-au inregistrat treceri de la un partid la altul a alesilor locali.
Astfel, in urma centralizarii datelor transmise de secretarii comunelor si oraselor din judet se afla sub incidenta legii migratiei politice, cu toate consecintele ce rezulta din acest fapt, un numar de 17 primari, 30 de viceprimari si 293 de consilieri locali. De asemenea, exista si un caz in cadrul Consiliului Judetean Suceava.
Prefectul a declarat ca in momentul de fata se efectueaza "corespondenta necesara cu partidele politice care sunt implicate in cazurile existente", dupa care se va trece la aplicarea legii. "Vom verifica nominal fiecare persoana in parte, urmand ca toti cei indrituiti sa ia masurile de rigoare", a spus prefectul Alexandru Baisanu.
Prefectul a aratat ca migratia politica, sanctionata cu incetarea de drept inainte de termen a mandatului de ales local, poate afecta valabilitatea actelor administrative emise sau adoptate de primar sau consiliul local sau judetean, motivat de faptul ca in cazul primarului dispozitia emisa poate fi lovita de nulitate, iar in cazul hotararilor consiliului local sau judetean poate fi afectata valabilitatea acestora, sub aspectul cvorumului cu care se pot adopta. El subliniaza ca secretarul localitatii si al judetului au rolul principal in identificarea acestor cazuri si trebuie sa faca demersurile necesare intrarii in legalitate.


(377 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Alesi locali din o suta de localitati sucevene si-au schimbat partidul inaintea alegerilor locale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28012204170227 seconds.