Vineri, 16 Mai 2008 - 05:04 AM Aleg.RO: Doi functionari ai Primariei Sectorului 5, retinuti pentru inselarea mai multor batrani din Capitala

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Douasprezece persoane, intre care si doi functionari ai Primariei Sectorului 5, au fost retinute, miercuri seara, pentru escrocarea mai multor batrani din Capitala, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan .
Acestia sunt acuzati ca, in perioada 2006-2008, au obtinut de la mai multi batrani acte de proprietate si de identitate, pe care le-au folosit pentru a le vinde proprietatile, a precizat comisarul Ciocan.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, cei doi functionari ai Primariei Sectorului 5, de la Directia Impozite si Taxe, identificau batranii cu situatii sociale precare si, impreuna cu alte persoane, mergeau acasa la acestia. Sub pretextul ca sunt functionari ai Primariei Sectorului 5 si ca vor sa le aduca ajutoare de la autoritatile locale, le luau acte de proprietate si de identitate.
Dupa obtinerea documentelor, prin procuri si mandatari, acestia au vandut proprietati precum terenuri, case, apartamente si garsoniere, la o prima evaluare prejudiciul ridicandua-se la peste un milion de euro, a mai spus comisarul Ciocan.
Cercetarea in acest caz a pornit de la plangerile batranilor. Dupa patru luni de supraveghere, Politia Capitalei si lucratori ai SPIR au facut 14 perchezitii, in urma carora au ridicat 12 persoane. Acestea au fost audiate miercuri de politisti si procurori ai Parchetului Judecatoriei Sectorului 5. Procurorii au emis pe numele celor 12 persoane ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand ca in noaptea de miercuri spre joi sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzati de abuz in serviciu, inselaciune, fals in declaratii, furt si lipsire de libertate.


(428 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Doi functionari ai Primariei Sectorului 5, retinuti pentru inselarea mai multor batrani din Capitala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31058096885681 seconds.