Luni, 19 Mai 2008 - 05:08 AM Aleg.RO: In Dolj PD-L si PSD au început razboiul dosarelor

Publicat de: ---

Gândul 19 .05.2008

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa este acuzat de catre pedelistul Cosmin Rosulescu ca a ocupat abuziv timp de 18 ani o casa confiscata de comunisti. Democrat-liberalul a sustinut ieri, într-o conferinta de presa, ca familia Prioteasa a primit imobilul pe data de 25 decembrie 1989 din partea Consiliului Popular al Municipiului, structura desfintata deja la aceea data. „Repartitia locativa primita de Prioteasa pe strada M.V. Frunze, nr, 28 s-a facut pe data de 25 decembrie 1989 din partea acestei entitati care fusese deja desfintata. In Monitorul Oficial aparut pe 22 decembrie 1989 se specifica faptul ca toate structurile se desfiinteaza si pe 25 decembrie apare un nou Monitor în care se solicita înfiintarea unor noi structuri.

Ori, pe 25 decembrie Consiliul Popular lucra pentru candidatul PSD la functia de presedinte al Consiliului Judetean“ a spus Cosmin Rosulescu. Reprezentantul PDL Dolj a mai spus ca actele prin care îi este atribuita casa lui Ion Prioteasa de catre Consiliul Popular Municial nu sunt stampilate si nici semnate. „Mai mult, documentele sunt nule pentru ca persoanele care urmau sa intre în acele spatii nu o puteau face decat în urma unui contract locativ. Aceste contracte locative sunt încheiate ulterior, la aproape un an de cand au ocupat spatiul, respectiv ianuarie 1990 si octombrie 1990 si pe suprafete mult mai mari decat le-au fost repartizate sotilor Prioteasa.

Vreau sa arat faptul ca domnul Prioteasa a dat dovada la un moment dat de fapte imorale si inechitabile daca nu ilegale, prin care au fost batjocorite drepturile unui om si asa persecutat de-a lungul vietii“, a mai spus Rosulescu. Imobilul a fost ulterior cumparat de catre familia Prioteasa în anul 1996, în baza legii 112/1995. Potrivit lui Rosulescu, mostenitorii de drept si-au revendicat casa însa au piedut procesul în instanta, deoarece trecuse termenul prevazut de lege pentru depunerea cererilor de restituire în natura a fostilor proprietari. „Pe numele lui Ion Prioteasa au fost formulate, în 2005, doua plangeri penale pentru fals si uz de fals, solutionate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova cu neînceperea urmarii penale întrucat s-a împlinit termenul de prescriptie a raspunderii penale“, a mai spus Cosmin Rosulescu.

Candidatul social-democrat la presedintia CJ Dolj, Ion Prioteasa, sustine ca a primit legal casa respectiva în schimbul a doua apartamente. „Am avut 2 apartamente, unul la Mercur si altul pe Kogalniceanu cu care am facut schimb. Am dat doua apartamente care probabil valorau acum înzecit. Dupa ultima sedinta a Consiliului Popular s-a constituit acest lucru si dupa aceea a urrmat Revolutia. Eu am fost chirias, am asteptat legea 112 si am cumparat-o. Doi mostenitori au primit despagubiri dupa ce s-a termiant acest proces. Dupa aceea a mai aparut un cetatean care nu era multumit si voia si el despagubiri. Au ajuns cu procesul pana la Curtea Constitutionala însa eu am hotarari definitive.

Cred ca PD-L observa cum le fuge pamantul de sub picioare si încearca cu fel si fel de mizerii sa ne strice imaginea“, a replicat Prioteasa. Atacul de azi împotriva lui Ion Prioteasa vine dupa ce social democratii, prin deputatul de Dolj, Olguta Vasilescu, l-a atacat dur pe Radu Berceanu, acuzandu-l, în baza unui raport de control întocmit de Autoritatea de Control, de restituiri ilegale de TVA si trafic cu masini furate, spunand ca locul acestuia ar fi la închisoare si nicidecum în viata publica.


(366 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

In Dolj PD-L si PSD au început razboiul dosarelor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28857016563416 seconds.