Vineri, 23 Mai 2008 - 05:25 AM Aleg.RO: Primarul Sucevei, Ion Lungu, nemulțumit de OUG privind taxele judiciare de timbru

Publicat de: Doina BOGHIAN

AMOS News  Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevede că, din data de 25 mai, fondurile provenite din colectarea taxelor judiciare de timbru vor fi vărsate în bugetul de stat și nu în cel local a starnit nemulțumirea primarului Sucevei, Ion Lungu, transmite corespondentul AMOS News.

Motivul aparitiei acestei OUG a fost necesitatea de a se respecta directiva Consiliului Uniunii Europene privind îmbunătățirea accesului la justiție în cazul litigiilor transfrontaliere.

Ion Lungu a spus astazi că administratia locala și-a propus ca în 2008 să încaseze din această taxă suma de 20 de miliarde de lei vechi.
„Am încasat, până la 15 mai, 7 miliarde de lei vechi și iată că din 25 mai se varsă direct la bugetul de stat, într-un cont al Ministerului Justiției. Este pentru a doua oară când ni se dezechilibrează din mers bugetul, după ce, de la 1 ianuarie, taxele notariale se virează la bugetul de stat. Noi pierdem din taxele notariale și din taxele de timbru peste 1 milion de euro, lucru care nu cred ca este corect”.

Primarul Sucevei considera că descentralizarea și autonomia locală presupun sume suplimentare pentru bugetele locale.

«Am avut discuții cu o parte din colegii din Colegiul director al Asociației Municipiilor din România. După alegeri, municipalitățile din România trebuie să se unească și să protesteze pentru că nu este posibil să li se ciuntească bugetele, în timp ce li se dau atribuții suplimentare», a mai spus Ion Lungu.


(463 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Doina BOGHIAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul Sucevei, Ion Lungu, nemulțumit de OUG privind taxele judiciare de timbru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28211188316345 seconds.