Marți, 27 Mai 2008 - 04:40 AM Aleg.RO: PNL: Fotografia presedintelui Basescu apare pe un material electoral al PDL din Timis

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a anuntat, luni, ca organizatia PNL Timis a semnalat BPC faptul ca unul dintre materialele electorale ale candidatului PDL pentru CJ Timis contine si fotografia sefului statului, exprimandu-si convingerea ca materialul a fost facut fara acordul presedintelui . "Din partea organizatiei Timis ni s-a semnalat ca intr-unul din materialele electorale ale candidatului la presedintia CJ din partea PDL a fost inclusa si o poza a presedintelui Traian Basescu. Organizatia Timis ne-a informat ca a facut in acest sens o sesizare BEJ, cerand ca materialul respectiv sa fie retras din cursa electorala", a spus Melescanu.
Liderul PNL si-a exprimat convingerea ca materialul PDL a fost tiparit fara acordul presedintelui Traian Basescu, care potrivit legii fundamentale nu se poate implica in alegeri si in politica. "Suntem convinsi ca materialul respectiv s-a facut fara incuviintarea presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care Presedintia, prin Constitutie, nu se poate implica in alegeri si, in general, in politica directa din Romania", a sustinut Teodor Melescanu.
La randul sau, europarlamentarul PNL Cristian Busoi a anuntat ca i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care precizeaza ca a constatat cu surprindere ca in judetul Timis candidatii PDL au distribuit "la scara larga" materiale de propaganda electorala care contineau fotografia sefului statului, alaturi de indemnul de a-i vota.
"Plecand de la premisa ca prin Constitutia Romaniei este interzis presedintelului Romaniei sa se implice in campania electorala si sa sustina candidatii politici ai unui partid, va rog, domnule presedinte, sa precizati public daca aceste fotografii au fost publicate cu acordul dumneavoastra. In cazul in care acest lucru s-a facut cu acordul dvs., cred ca ne aflam in fata unui act de dispret profund fata de Constitutia tarii si, in aceste conditii, imi rezerv dreptul de a duce acest subiect in atentia Parlamentului European. Daca nu s-a facut cu acordul dvs., va rog domnule presedinte, in spiritul democratiei si al respectului fata de Constitutie, sa va delimitati public de astfel de initiative care pun la indoiala echidistanta dvs. politica si afecteaza imaginea Romaniei de stat de drept", ii scrie Cristian Busoi lui Traian Basescu.


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

PNL: Fotografia presedintelui Basescu apare pe un material electoral al PDL din Timis | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33236408233643 seconds.