Sâmbătă, 31 Mai 2008 - 04:50 AM Aleg.RO: Covasna: Deputatul PD-L Petre Străchinaru vrea o comisie de anchetă pentru județ

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Deputatul PD-L Covasna, Petre Străchinaru, intenționează să ceară înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru județul Covasna, dacă după alegerile locale de duminică vor mai avea loc discriminări pe criterii etnice ori încălcări ale legii, transmite corespondentul AMOS News.

Petre Străchinaru a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că discriminările și încălcările de lege trebuie să înceteze odată cu schimbările aduse în administrația locală a județului Covasna de alegerile locale. Deputatul PD-L și-a exprimat speranța că noile conduceri de la județ, primării și consiliile locale vor fi primele „conduceri europene” și se vor axa pe chestiuni serioase și prioritare dezvoltării județului. În acest sens, Petre Străchinaru a declarat că PD-L Covasna va sprijini în inițiativele lor pe toți viitorii primari, indiferent de culoarea politică a acestora, atâta vreme cât inițiativele acestora vor fi în beneficiul comunității.

Cu toate acestea, Petre Străchinaru consideră că este posibil ca aceste speranțe să nu coincidă cu viitorul, în condițiile campaniei electorale adoptate de UDMR.

„Din păcate, UDMR a rămas la fel de anacronic, ducând vechea luptă etnicistă absurdă”, a declarat Străchinaru, făcând referire atât la mesajele campaniei electorale ale UDMR cât și la panoul Ținutul Secuiesc, amplasat joi de către conducerea UDMR a Consiliului Județean (CJ) Covasna la Aita Mare, în apropiere de granița județului Covasna cu Brașov. 

Amplasarea panoului, care s-a făcut fără stabilirea prin hotărâre de CJ a indicatorilor tehnico-economici ai județului, a fost calificată de Străchinaru drept o „crasă indolență și încălcare a legii”.


(623 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: Deputatul PD-L Petre Străchinaru vrea o comisie de anchetă pentru județ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28641581535339 seconds.