Miercuri, 24 Septembrie 2008 - 05:33 AM Aleg.RO: Basescu face contrabilantul guvernului Tariceanu

Publicat de: ---

Gândul 24 .09.2008

Presedintele Traian Basescu este asteptat astazi în fata Parlamentului, cu un mesaj pe teme de politica interna si externa. Potrivit unor surse politice, seful statului va face un contrabilant al guvernarii, ca raspuns la actiunea de saptamana trecuta a premierului Tariceanu, care a „raportat“ îndeplinirea a 95% din obiectivele aflate în proiectul de guvernare al fostei Aliante PNL – PD. Basescu a prefigurat acest atac ieri seara, la sarbatorirea a 15 ani de activitate a Camerei de Comert Romano-Americane. In fata premierului, a mai multor ministri PNL si a ambasadorului SUA, Basescu a criticat lipsa de viziune a politicienilor, fara a da însa nume.

El a afirmat ca, în locul unei discutii serioase, sunt preferate „invocarile demagogice ale viitorului în care totul arata minunat, dar este dezlanat si irealizabil“. Atacurile lui Basescu au fost îmbracate într-o expunere cu nuante teoretice ale viziunii sale despre stat si viitorul Romaniei. Daca unele critici au fost indirecte – o mentionare a nerezolvarii problemelor din Educatie si Sanatate –, altele au fost mai transparente. „Parlamentul nu trebuie sa legifereze în avantajul unora, iar guvernul nu trebuie sa negocieze cu grupuri de interese în defavoarea cetatenilor“, a afirmat Basescu, pe tema neutralitatii statului.

El a facut în acelasi timp o pledoarie pro domo, aratand cum actiunile sale au fost conduse tocmai de aceasta viziune asupra Romaniei, seful statului exemplificand cu activitatea comisiilor prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste, cea privind revizuirea Constitutiei si reforma Educatiei. Tariceanu nu i-a dat replica presedintelui, limitandu-se sa declare ca este într-adevar nevoie de o viziune asupra Romaniei, dar ca aceasta va exista dupa ce clasa politica va trece de hopul alegerilor. In opinia sa, scrutinul din toamna va aduce „o clarificare importanta“.


(569 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu face contrabilantul guvernului Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29191994667053 seconds.