Marți, 30 Septembrie 2008 - 05:39 AM Aleg.RO: Camera Deputatilor: euforie legislativa in prag de alegeri

Publicat de: ---

curentul

Deputatii vor sa dezbata in doua saptamani mai multe legi decat au facut-o in cele peste patru luni ale sesiunii precedente . Motivul: vin alegerile parlamentare. Un singur lucru i-ar putea intoarce pe deputati din campanie - bugetul de stat pe 2009.

Rasol

Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ieri ca parlamentarii vor lucra dupa 15 octombrie doar in circumscriptiile electorale. "Incepe campania electorala (...) toata lumea se concentreaza pentru mandatul urmator", a declarat acesta la finalul sedintei Biroului Permanent. Zgonea a precizat ca trebuie dezbatute 233 de legi, dintre care 32 de proiecte in procedura de urgenta, noua prioritati legislative si 11 reexaminari solicitate de presedintele Traian Basescu. Daca ne uitam la Buletinul legislativ al Camerei Deputatilor pentru sesiunea februarie-iunie 2008, aflam ca, in cele patru luni de zile, deputatii au dezbatut 236 proiecte de legi. Intrebat daca in cele sase sedinte de plen care urmeaza sa aiba loc pana la data de 15 octombrie deputatii vor avea timp sa discute aceste initiative legislative, Valeriu Zgonea a precizat ca, in istoria Parlamentului, au fost cazuri in care "au fost facute si 400 de proiecte intr-o saptamana", in legislatura 2000-2004.

Ghimpe

In ceea ce priveste adoptarea in actuala legislatura a bugetului de stat pentru anul viitor, secretarul Camerei inferioare a Parlamentului a precizat ca "nu avem nicio informatie de la Guvern". "Daca avem aceasta informatie, ne vom reuni. Presedintele Camerei Deputatilor poate sa ceara reunirea Biroului Permanent si in timpul campaniei electorale", a precizat Zgonea.

Trai pe vatrai

Un episod asemanator s-a petrecut inaintea alegerilor locale din 1 iunie, atunci cand conducerea Camerei Deputatilor le-a stabilit parlamentarilor un program lejer in perioada campaniei electorale: doua zile de munca in legislativ, cinci acasa.

Vizualizari: 31Fii primul care face un comentariu


(548 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Camera Deputatilor: euforie legislativa in prag de alegeri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29359698295593 seconds.