Marți, 30 Septembrie 2008 - 05:40 AM Aleg.RO: Situație critică la Centrul de Recuperare neuropsihica Gura Ocniței din Dâmbovița:Consiliul Judetean vrea sa lase bolnavii pe drumuri!

Publicat de: Mihaela ȘTEFAN

AMOS News Directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Gura Ocniței, Mariana Săvulescu, a trimis o scrisoare președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, prin care informează despre situația critica din cadrul centrului medical intervenita in urma unor masuri arbitrare luate de conducerea judetului.

Potrivit epistolei, în anul 2005  autoritățile locale au reușit să salveze Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Gura Ocniței  de la desființare. Asta, însă numai la presiunile sindicaliștilor, a pacienților și a presei. Aceasta din urmă a lansat chiar și o campanie “SOS GURA OCNIȚEI“, care milita pentru drepturile centrului medical, dar mai ales pentru cei care le treceau pragul.


Directorul Centrului a ținut să precizeze că situația critică din 2005 a revenit odată cu schimbarea conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, la alegerile locale din această vară.


„Asumându-și cu totală responsabilitate obligația de a veghea la toate problemele județului, conducerea  Consiliului Județean Dâmbovița a asigurat toate cele necesare unei funcționari normale: buget corespunzător, organigrama corespunzătoare, concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, acțiuni pentru atragerea specialiștilor,schimb de experiență la cea mai mare clinică de psihiatrie din Elveția, asistență tehnică și consiliere  pentru organizarea și desfășurarea licitației pentru repararea clădirilor vechi, pentru a fi aduse la nivelul de confort al celor construite cu sprijin European. Și a venit ziua de 1 iunie 2008 și s-a schimbat conducerea politică a județului”, se arată în comunicatul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, remis Amos News.


Se pare că încă din primele zile ale lunii iulie noua conducere a Consiliului Județean a cerut „blocarea posturilor vacante și a celor care se vor vacanta, chiar și a celor unice.”


O altă măsură care a pus bețe în roate Centrului Medical, a fost reducerea cheltuielilor bugetare cu minimum 10 %.


„Am considerat că este datoria mea, în calitate de director general, să explic domnului președinte al Consiliului Județean ce se poate și ce nu se poate îndeplini din solicitarea domniei sale. N-am fost primită.”, susține Mariana Săvulescu.


La data de 14 iulie 2008, Directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Gura Ocniței a înaintat domnului președinte al Consiliului Județean un memoriu  în care solicita în numele instituției, încheierea corecta a anului 2008, a sumei de 2.969.778,28 RON.  Această sumă era programată să fie primită de către centrul medical la începutul trimestrului IV al anului, însă nici până la schimbarea conducerii județului, nu au primit.


Ajunsă pragul disperării, doamna Director Săvulescu, a dat de înțeles în epistolă că datoriile la bancă sunt prea mari pentru a mai face față, așa încât avertizează că se va adresa unei unei comisii de arbitraj, „care să aprecieze cine respectă și cine încalcă legile României și drepturile bolnavilor cronici. Și cu ce drept ?”.


(673 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mihaela ȘTEFAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Situație critică la Centrul de Recuperare neuropsihica Gura Ocniței din Dâmbovița:Consiliul Judetean vrea sa lase bolnavii pe drumuri! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31373906135559 seconds.