Marți, 30 Septembrie 2008 - 05:40 AM Aleg.RO: Primării amendate de Garda de Mediu Suceava, pentru zonele insalubre

Publicat de: Doina BOGHIAN

AMOS News Șapte primării din județul Suceava au fost sancționate de către comisarii Gărzii de Mediu Suceava, din cauza carențelor mari privind salubrizarea, transmite corespondentul AMOS News.

Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a declarat astăzi că în luna august, primăriile afectate de inundații, precum și cele cu vechi probleme în salubrizarea localităților pe care le gestionează au fost mai fost avertizate în legătură cu înlăturarea deșeurilor. „Acum, toate cele 7 primării au fost sancționate cu câte 15.000 lei”, a spus Constantin Harasim.

Acesta a arătat că orașul Broșteni a fost amendat pentru faptul că pe malul râului Bistrița persistă depozitările necontrolate de deșeuri. „Aceste deșeuri dau o notă proastă turismului din zonă, dar o altă problemă este și aceea că o parte din deșeuri ajung în barajul din Neamț”, a spus comisarul-șef sucevean. Și în comuna Slatina persistă problema malurilor insalubre ale cursurilor de apă . „Dacă nu se rezolvă urgent problema depozitărilor necontrolate, la următorul control vom fi nevoiți să aplicăm amenzi mult mai mari, cuprinse între 50.000 și 100.000 lei” , a precizat Constantin Harasim.

Pentru murdăria de pe malurile pârâului Suha, și Primăriile Ostra și Stulpicani au fost sancționate. „Chiar dacă aceste deșeuri sunt aduse de apă, primăriile trebuie să salubrizeze malurile”, a mai spus șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava.
Celelalte trei primării amendate din aceeași cauză sunt Cârlibaba, Șerbăuți și Drăgoiești. 


(672 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Doina BOGHIAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primării amendate de Garda de Mediu Suceava, pentru zonele insalubre | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.301509141922 seconds.