Vineri, 10 Iulie 2009 - 05:38 AM Aleg.RO: Verdict: vinovata. PD-L n-o preda pe Ridzi

Publicat de: ---

Gândul 10 .07.2009

Noua ore i-au tinut în sah pedelistii pe membrii comisiei parlamentare care ancheteaza cazul Ridzi. Sedinta parea ca debuteaza sub auspicii bune, dupa ce PD-L transmisese mesajul ca ar fi dispus sa semneze raportul comisiei, care, în proiect, o acuza pe ministrul Tineretului de delapidare si abuz în serviciu, cerand si începerea urmaririi penale împotriva ei, cu unele nuantari însa. Desi pesedistii pareau ca joaca la doua capete, dupa ce Viorel Hrebenciuc încercase fara succes sa negocieze cu PNL o amanare pana în toamna a raportului, parlamentarii PSD declarau ca sunt chititi sa accepte draftul, cu cele doua importante rezolutii. Entuziasmul comisiei s-a domolit dupa ce si-a facut aparitia deputatul Sever Voinescu, proaspat iesit dintr-o întalnire secreta cu presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase si cu Monica Ridzi însasi, în biroul sefei deputatilor. Ministrul a evitat si de data aceasta sa dea ochii cu presa, însa prezenta ei a fost confirmata, cu mare teama, de catre functionarii Parlamentului.

Discutiile au fost pe fata, mai ales ca sedinta de deliberare nu era înregistrata pentru stenograma. Conform unor surse din comisie, liberalul Bogdan Olteanu l-a abordat frontal pe Voinescu: „Aveti voie sa acceptati începerea urmaririi penale?”. Voinescu a fost si el sincer: „Sa întreb”. Ceea ce a si facut pe parcursul celor noua ore de discutii. Cum se încingea conversatia în jurul punctului central – începerea urmaririi penale -, cum se si ridica Voinescu si pleca spre biroul Robertei Anastase, cu telefonul la ureche. „Se duce sa ia lumina”, comentau pesedistii. Exasperat, pesedistul Nicolae Banicioiu a încercat sa taie consultarile pedeliste: „Propun ca, timp de o ora si jumatate, sa nu mai vorbim la telefon. Sa le închidem pur si simplu”. Voinescu nici n-a vrut sa auda. Ba chiar, catre finalul sedintei, si-a lasat colegii din comisie sa astepte aproape o ora, timp în care parlamentarii s-au adunat pe teresa Palatului Parlamentului, au fumat, au baut cafele, au mancat visine si sendvisuri de la un supermarket.

La un moment dat, pedelistii s-au declarat dispusi sa îsi puna semnatura pe un raport mai dur la adresa ministrului Monica Iacob Ridzi cu doua conditii – comisia de ancheta sa nu ceara începerea urmaririi penale, ci sa lase acest lucru la latitudinea Comisiei juridice, iar în raport sa nu i se ceara premierului Emil Boc sa îi propuna presedintelui Traian Basescu revocarea sefei de la Tineret. Din declaratiile deputatului PD-L Gelu Visan a reiesit ca acest ultim punct i-a scos din sarite pe pedelisti, care au considerat-o drept „o cerere pur politica si politicianista”. „La acest punct ne-am blocat”, a marturisit el, astfel ca PNL-PSD s-au plasat pe linia dura de dimineata, iar PD-L nu i-a mai reprosat nimic lui Ridzi.


(240 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Verdict: vinovata. PD-L n-o preda pe Ridzi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28783202171326 seconds.