Vineri, 10 Iulie 2009 - 05:38 AM Aleg.RO: Primarul Timișoarei a cerut bani de la bugetul de stat pentru noul PUG

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a cerut, în cadrul unei întâlniri cu membrii Guvernului Boc, să primească fonduri pentru realizarea noului plan urbanistic general al orașului, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Liderii administrației din Timiș și Timișoara s-au aflat, miercuri, la București, unde au avut întâlniri cu membrii Executivului pe tema proiectelor aflate în lucru. În acest cadru, primarul Gheorghe Ciuhandu a apelat la o hotărâre de guvern din 1996 prin care se acordă bani de la buget pentru realizarea acestor planuri urbanistice generale (PUG).

"PUG-ul în versiunea lui actuală a fost avizat în 2002 și are valabilitate de la 5 la 10 ani. În 2007 i-am extins valabilitatea până în 2012, pe temeiul legii. Sunt conștient că dezvoltarea orașului impune revizuirea acestui PUG. Urmează în toamnă să promovăm licitația pentru PUG. Un astfel de PUG pentru Timișoara costă, după aprecierile mele, în jur de 400.000 de euro, adică mai bine de 1,5 milioane de lei noi", a spus Ciuhandu.

Din punctul acestuia de vedere, realizarea acestui plan de dezvoltare urbanistică trebuie să preocupe și guvernul, pentru că Timișoara este pol național de creștere, alături de alte șase orașe din țară. În plus, există și disponibilitate din partea ministrului Dezvoltării, Vasile Blaga, dar și o bază legislativă.

"În privința finanțării PUG-urilor există o hotărâre de guvern, 525 din 1996, care din păcate până acum nu a fost aplicată. Domnul ministru Blaga ne-a spus că intenționează ca în 2010 să asigure finanțări pe PUG-uri pe baza acestei HG. În atari condiții, mi se pare normal să solicit la guvern să primim și noi finanțare, chiar dacă nu integral, dar măcar o cotă parte", a adăugat edilul timișorean.

Planul urbanistic general este instrumentul operațional de gestionare a teritoriului și permite eliberarea documentațiilor referitoare la autorizația de construcție. În urmă cu o lună, arhitectul-șef al Timișoarei, Sorin Ciurariu, a declarat că preconizează că acest nou PUG va fi aplicabil la finele anului viitor.


(356 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul Timișoarei a cerut bani de la bugetul de stat pentru noul PUG | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35422086715698 seconds.