Vineri, 10 Iulie 2009 - 05:39 AM Aleg.RO: Ctitorul Basescu, mistria Berceanu, ciocanelul Boc

Publicat de: ---

Gândul 10 .07.2009

Berceanu, Boc si, într-un final, însusi Traian Basescu. Toti se întrec în vizite de lucru pe maretele santiere ale patriei, însa autostrazile raman invizibile. Dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca va vizita lunar fiecare santier de autostrada si chiar si-a depasit promisiunile, îndesind descinderile în praf, printre basculante, însotit de ministrul Radu Berceanu, acum a venit randul presedintelui.

“Am rugat Guvernul sa aiba în vedere accelerarea lucrarilor de infrastructura. Fara sa ma amestec, ma voi plimba pe santierele care trebuie sa aiba viata ca urmare a faptului ca în buget se afla noua miliarde de euro destinati investitiilor si macar din curiozitate o sa merg pe aceste santiere”, a spus recent Traian Basescu.

Si se pare ca promisiunea presedintelui se va materializa chiar azi, cand va vizita santierele aflate la nord de Bucuresti – autostrada spre Ploiesti si centura de vest a orasului prahovean, dupa cum au indicat surse din administratia locala.

Santiere pe care au facut deja carare atat Radu Berceanu cat si Emil Boc. In ultimele luni, au avut loc numeroase descinderi pe autostrada de praf faurita de regii asfaltului Dan Besciu, Costel Casuneanu si Dorinel Umbrarescu. Monarhii bitumului i-au întampinat de fiecare data pe oficiali, spunandu-le ca sunt în grafic si promitandu-le ca totul va fi gata la termen.

De fiecare data, acelasi nor de praf se ridica la trecerea coloanei oficiale, aceleasi declaratii ca vom avea autostrazi sa nu poti sa le numeri pe degetele de la doua maini, aceleasi promisiuni ca Guvernul va investi în infrastructura într-un an cat nu s-a investit în 20. Ziaristii, de multe ori mai numerosi decat constructorii, dau drumul la reportofoane si la camerele de luat vederi. Mai taie Boc ceva cu drujba si mai bate niste cuie, îl mai înfiereaza Berceanu pe Ludovic Orban, caruia-i reproseaza greaua mostenire, si coloana se întoarce la Bucuresti asa cum a venit. Intr-un nor de praf.

Intre timp, noi tot nu avem autostrazi, chiar daca vizitele se îndesesc. Si nici vizita prezidentiala nu va multiplica peste noapte numarul kilometrilor de sosele europene de care dispune Romania. Ba, între timp, sute de kilometri de drumuri nationale, pe care romanii le folosesc zilnic si intens, nu ca în cazul autostrazilor invizibile si faurite din praf, se degradeaza din lipsa banilor.

Si, dupa ce ti-ai facut masina praf prin gropile de pe drum, poti sa te uiti linistit la televizor, la o vizita a ministrului, a premierului sau chiar a presedintelui pe viitoarele autostrazi ale Romaniei.


(312 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ctitorul Basescu, mistria Berceanu, ciocanelul Boc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32847094535828 seconds.