Vineri, 10 Iulie 2009 - 05:39 AM Aleg.RO: Boc anunță că va demite orice ministru pentru care Camera, Senatul sau președintele cere urmărirea penală

Publicat de: ---

AMOS News Premierul Emil Boc a afirmat, după prezentarea concluziilor comisiei parlamentare în cazul Ridzi, că va demite orice ministru pentru care Camera Deputaților, Senatul sau președintele cer urmărirea penală. "Punctul meu de vedere este același pe care l-am spus dintodeauna: fie în cazul Nemirschi, fie în cazul Ridzi, dacă o autoritate a statului prevăzută de Constituție solicită începerea urmăririi penale, în acea zi, acea persoană va fi demisă. Potrivit Constituției, Camera Deputaților, Senatul și președintele au dreptul să solicite începerea urmăririi penale. Dacă un asemenea lucru va exista, în acel moment acel ministru va fi demis. V-am spus, eu procedez instituțional, potrivit Constituției și potrivit lucrurilor pe care le-am enunțat. Fie în cazul Nemirschi, fie în cazul acesta, dacă se va solicita începerea urmăririi penale de către o autoritate a statului, în acea zi, ministrul respectiv va fi demis", a precizat primul-ministru.

Președintele Comisiei de anchetă a MTS, deputatul Alina Gorghiu, a afirmat că raportul final propune începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de delapidare și abuz în serviciu.

Gorghiu a precizat că membrii Comisiei au ajuns la concluzia că au existat o serie de încălcări ale legii ce angreneză responasbilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi. Raportul propune sesizarea Curții de Conturi, Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și a ANAF, pentru efectuarea de anchete la Ministerul Tineretului și la firmele ce au organizat "Zilele Tineretului".

Gorghiu a mai menționat că Raportul Comisiei propune premierului Emil Boc să solicite revocarea din funcție a ministrului.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a anunțat că PDL a făcut opinie separată.

Raportul Comisiei va fi înaintat Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în vederea unui raport care să recomande Plenului începerea urmăririi penale. 


(264 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Boc anunță că va demite orice ministru pentru care Camera, Senatul sau președintele cere urmărirea penală | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34411191940308 seconds.