Marți, 14 Iulie 2009 - 05:33 AM Aleg.RO: Crin Antonescu și-a prezentat programul prezidențial

Publicat de: ---

AMOS News

Președintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat programul pentru Președinția României "Este în puterea noastră să schimbăm puterea lor". Programul propune o serie de reforme menite să soluționeze crizele economiei românești.

Printre măsurile de relansare a economiei indicate în program se regăsesc: scăderea cotei unice de impozitare la 10%; scăderea TVA la 15%; scăderea contribuțiilor sociale cu până la 50%; reduceri între 5 și 10% pentru plata la termen a impozitelor.

"Acest plan necesită un guvern competent și responsabil, o majoritate parlamentară dispusă la susținerea acestui guvern", asusținut Antonescu.

Totodată, liderul PNL mai propune acordarea asistenței juridice gratuite, atât în cauze penale, cât și în cauze civile și numirea în fruntea Parchetului General și a Departamentului Național Anticorupție, a unor persoane aflate deasupra suspiciunilor de partizanat politic. 

"Atribuțiile Președintelui în domeniul economic sunt restrânse. Cu toate acestea, având în vedere importanța capitală a evoluției economiei pentru întreaga societate, voi folosi toate prerogativele pe care mi le oferă Constituția, ca și întreaga autoritate și influență în aporturile cu partenerii de dialog, pentru a determina o transformare rapidă, profundă și cuprinzătoare a actualei stări de lucruri", se mai precizează în documentul liberal.


(315 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Crin Antonescu și-a prezentat programul prezidențial | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31942510604858 seconds.