Marți, 14 Iulie 2009 - 05:33 AM Aleg.RO: CNS îi îndeamnă pe secui la protest prin voturi nule la prezidențiale

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Consiliul Național Secuiesc (CNS) a îndemnat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, ca cetățenii din Secuime să anuleze voturile de la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). În urma unei întruniri a Comisiei Permanente a CNS s-a decis că secuii pot protesta  prin anularea voturilor la alegerile prezidențiale față de neadoptarea, de către Parlamentul României, a Statutului Ținutului Secuiesc și față de neacceptarea referendumurilor pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

Subliniind că  secuii sunt așteptați să voteze la alegerile prezidențiale, CNS consideră că acestea nu le-ar oferi secuilor decât posibilitatea de a alege viitorul președinte al României, sub a cărui conducere să fie considerați “cetățeni de rangul doi” ai României.

Astfel, CNS acuză lipsa de deschidere spre dialog a autorităților centrale, drept pentru care consideră că cea mai nimerită formă de protest este aceea de vota nul la prezidențiale, ori să ștampileze de mai multe ori buletinele de vot.


(268 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CNS îi îndeamnă pe secui la protest prin voturi nule la prezidențiale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.47874712944031 seconds.