Miercuri, 15 Iulie 2009 - 05:44 AM Aleg.RO: In scandalul Sterling Tariceanu tine cu dintii de imunitate si ameninta cu Tribunalul

Publicat de: ---

cronicaromana Ridzi se considera nevinovata . Nemirschi, de asemenea. Tariceanu reia si el piesa victimizarii. Concret, deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu, fost prim-ministru, a anuntat ieri ca va depune plangere impotriva deputatului democrat-liberal Mircea Toader pentru afirmatii calomnioase in problema afacerii Sterling. Potrivit deputatului liberal, Toader a depus plangere penala impotriva sa deoarece a constatat ca raportul comisiei de ancheta in cazul Sterling nu il incrimina pe fostul premier. Liberalul s-a intrebat cum ar putea fi demonstrata acuzatia de subminare a economiei nationale in conditiile in care Romania a avut cea mai mare rata de crestere a produsului intern brut in ultimii patru ani. Mai mult, Tariceanu l-a caracterizat pe Toader drept “un simplu pion pe o masa de sah”, mutat de Emil Boc si Traian Basescu. In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, cazul Sterling a fost readus in prim plan de PD-L pentru a se crea o “perdea de fum” in fata “scandalurilor de coruptie” de care sunt afectati democrat-liberalii. Nu in ultimul rand, Calin Popescu Tariceanu a lasat sa se inteleaga ca nu este dispus sa renunte la imunitatea parlamentara, motivand ca acuzatia de subminare a economiei nationale pe care i-a adus-o democrat-liberalul Mircea Toader este “o aberatie”.
In replica, Toader a declarat ca nu este surprins de reactia fostului premier, care a anuntat ca il va actiona in judecata pentru afirmatii calomnioase in cazul Sterling. “Nu am facut altceva decat sa respect o prevedere a Camerei Deputatilor, nu in numele meu personal, ci al grupului parlamentar PD-L pe care il conduc. Solicitarea este prevazuta de Regulament (al Camerei Deputatilor - n.r.), a fost transmisa Biroului Permanent, care, la randul lui, a transmis-o Comisiei juridice, care va stabili daca sunt elemente pentru inceperea urmaririi penale. Noi ne-am bazat solicitarea pe rezultatele comisiei care s-a ocupat de cazul Sterling si care a constatat ca Romania ar fi avut prejudicii in cazul in care ar fi respectat acel contract. Noi ne asteptam ca domnul Tariceanu sa vina sa spuna daca Romania era sau nu prejudiciata de acel contract cu Sterling”, a precizat deputatul democrat-liberal.
Pe 7 iulie, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa trimita solicitarea PD-L privind inceperea urmaririi penale impotriva fostului premier Calin Popescu Tariceanu la Comisia juridica, aceasta intocmind deja un raport care va fi supus votului in plen, pe 27 iulie, in sedinta extraordinara.


(237 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

In scandalul Sterling Tariceanu tine cu dintii de imunitate si ameninta cu Tribunalul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31379103660583 seconds.