Joi, 16 Iulie 2009 - 06:24 AM Aleg.RO: Sondaj CCSB: Basescu ii bate pe toti in turul al doilea la prezidentiale

Publicat de: ---

gardianul Potrivit unui sondaj  realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), daca in turul al doilea la alegerile prezidentiale ar intra Traian Basescu, acesta si-ar invinge candidatul oricare ar fi el . Daca ar intra in finala cu Sorin Oprescu, actualul presedinte ar aduna 57% dintre electori, daca l-ar avea contracandidat pe Mircea Geoana, atunci Traian Basescu ar aduna 55%, iar daca s-ar razboi cu seful liberalilor Crin Antonescu, actualul presedinte al Romaniei ar fi ales de 54% dintre cei care se  prezinta la vot. Principele Radu ar fi cel mai slab contracandidat daca ar accede in finala, Basescu obtinand in aceasta situatie 75%.

Antonescu si Geoana la egalitate
In primul tur la scrutinul prezidential situata ar sta astfel, conform CCSB: Traian Basescu, sprijinit de PDL, ar fi votat de 38% dintre repondenti, iar  Crin Antonescu (PNL) ar aduna la fel ca Mircea Geoana (PSD) 19%. In clasament ar mai intra Vadim Tudor (PRM) cu 12%, Principele Radu (independent) cu 7% si Kelemen Hunor (UDMR) cu 2%.

PSD si PDL, la egalitate
Potrivit barometrului de opinie, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlamentul Romaniei, Alianta PSD-PC  si PDL ar fi la egalitate. Altfel spus, PSD-PC si PDL ar acumula fiecare in parte cate 33% din optiunile electoratului, PNL-15%, PRM-9%, UDMR-6%, PNGCD-2% si PNTCD-1%. Pe de alta parte, romanii  considera, in proportie de 58%, ca statul roman merge intr-o directie gresita, in timp ce 29% afirma ca suntem pe un drum bun, 13% nu stiu sau nu raspund. Sondajul a fost realizat in perioada 10- 12 iulie, volumul esantionului fiind de 1009 persoane. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei cu o eroare tolerata de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.
B.A.


(342 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Sondaj CCSB: Basescu ii bate pe toti in turul al doilea la prezidentiale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29424595832825 seconds.