Vineri, 17 Iulie 2009 - 06:14 AM Aleg.RO: Sprijin guvernamental pentru proiectele locale

Publicat de: ---

AMOS News

Reprezentanții autorităților locale din  Argeș și Suceava au făcut o prezentare a stadiului proiectelor finanțate din fonduri europene și investițiile publice în infrastructură, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

„A fost o discuție deschisă, lipsită de formalism, în care s-a pus accentul pe problemele pe care autoritățile locale le întâmpină în implementarea proiectelor. Pentru o parte dintre problemele ridicate s-au găsit deja soluții, pentru altele vor continua discuțiile la nivel de ministere. Pentru această a doua categorie, ca și în ședința precedentă, s-au stabilit termene clare și responsabili care să se ocupe de soluționarea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ioana Muntean a precizat că în ședința de astăzi, Guvernul a soluționat o parte dintre problemele semnalate de autoritățile locale din județele Timiș și Iași, invitate la precedenta reuniune a Executivului.

Unul dintre proiecte vizează dezvoltarea și modernizarea Aeroportului Internațional Iași. O condiție esențială pentru realizarea proiectului constă în alocarea suprafeței de teren necesare. În acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care se transmite un teren cu suprafața de 143 de hectare din domeniul public al statului și din administrarea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu - Sisești” – în domeniul public al județului Iași și în administrarea Consiliului Județean Iași, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului. „Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu - Sisești” – a fost de acord să cedeze acest teren, aflat în vecinătatea Aeroportului, urmând să primească în schimb un alt teren”, a explicat Ioana Muntean.

Un alt proiect urgentat de Guvern la solicitarea autorităților din Timiș vizează finanțarea Proiectului de reabilitare a clădirilor din cartierele istorice ale Timișoarei. Guvernul a aprobat Acordul de principiu privind contractarea de la Institutul de Credit pentru Reconstrucție din Republica Federală Germania a unui credit în valoare de 3 milioane de euro și a unei asistențe financiare nerambursabile în valoare de 2 milioane de euro pentru finanțarea reabilitării cartierelor istorice ale municipiului Timișoara, a precizat Ioana Muntean.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că în ședința de astăzi Guvernul a mai aprobat    inițierea negocierilor Acordului-cadru de împrumut, care urmează a se încheia între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în valoare de 179 milioane euro, pentru finanțarea fazei a II-a a proiectului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a spațiilor de tratare a apei potabile și stațiilor de epurare a apelor uzate în localitățile cu o populație de până la 50.000 de locuitori”.

„Este vorba despre un proiect care face parte dintr-un program de mare amploare inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței în anul 2007, care urmărește executarea concomitentă a rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare. Este foarte mare nevoie de acest proiect, dacă ținem cont că aproximativ

75 % din actuala rețea de alimentare cu apă necesită înlocuire, iar până în 2018 trebuie să ne conformăm la cerințele directivei privind sistemele de colectare și epurare a apelor uzate urbane”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.


(256 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sprijin guvernamental pentru proiectele locale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29410409927368 seconds.