Luni, 20 Iulie 2009 - 05:42 AM Aleg.RO: Basescu, huiduit si laudat de maghiari

Publicat de: ---

adevarul Seful statului s-a intalnit cu liderul opozitiei din Ungaria, care a dat de inteles ca il sprijina pentru un nou mandat . Presedintele a participat la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, unde s-a intretinut amical cu fostul premier al Ungariei, Viktor Orban.
Discursul lui Basescu a fost primit cu fluieraturi si huiduieli de participantii la cursurile Universitatii in momentul in care seful statului a citat articolul 1 al Constitutiei pentru a-si justifica opozitia fata de cererile de autonomie ale comunitatii maghiare din Romania.

Presedintele a raspuns repetand enuntul din Legea fundamentala.

?Pentru cei care vad autonomia ca fiind elementul prin care introduc pasaport pe teritoriul national al Romaniei vreau sa va spun ca este o viziune gresita. Romania este stat national, suveran, independent, a carui integritate teritoriala nu poate fi afectata?, a subliniat Traian Basescu.

Opozitia din Ungaria, aliata presedintelui

Fostul premier al Ungariei, sef al principalului partid de opozitie din Ungaria, FIDESZ, l-a laudat pe Basescu pentru implicarea in dialogul ?nici pe departe simplu? privind autonomia. ?In privinta viitorului, noi, cei de la FIDESZ, asteptam ca Traian Basescu sa fie din nou presedintele Romaniei si, impreuna cu dreapta ungara, sa facem un pachet comun de dezvoltare?, a spus Viktor Orban.

El a fost intrebat pe cine ar alege in functia de presedinte al Romaniei, dintre Basescu si Kelemen Hunor, candidatul UDMR. ?Va fi si turul doi la alegerile prezidentiale, si atunci l-as alege pe Traian Basescu?, a raspuns fostul sef al Executivului de la Budapesta.


(311 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Basescu, huiduit si laudat de maghiari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30147194862366 seconds.