Vineri, 31 Iulie 2009 - 06:00 AM Aleg.RO: Pirpiliu (PD-L): Numărul magazinelor care vând droguri legale este în creștere

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Deputatul PD-L de București, Ștefan Pirpiliu, a declarat, la Timișoara, că numărul magazinelor care vând droguri legale crește de la o lună la alta, motiv pentru care a inițiat un proiect de modificare a legilor, care să stopeze comercializarea acestor produse, informează corespondentul AMOS News. Trei deputați ai PD-L s-au întâlnit joi, la Palatul Administrativ din Timișoara, cu reprezentanți ai instituțiilor locale care acționează în domeniul sanitar, dar și cu organele de control, pentru a discuta despre modificarea legilor care reglementează consumul substanțelor și plantelor psihotrope. Asemenea întâlniri au loc în toate orașele mari ale țării. Proiectul este în dezbatere la comisiile parlamentare.

"Un număr de 16 substanțe sunt vândute în magazine și pe internet, ele fiind acum legale. 12 dintre ele sunt interzise în alte state UE, iar patru sunt în curs de control. Din aprilie, de când am început această dezbatere publică pentru schimbarea legii, numărul de magazine a crescut cu 60%. Erau 100 de magazine atunci și 30 de site-uri. Venitul declarat pentru fiecare magazin, într-o lună, este de 70.000 de lei. Numărul consumatorilor acestor substanțe halucinogene ar fi între 30.000 și 150.000 de persoane", a declarat Pirpiliu.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Horia Vermeșan, a declarat că, potrivit unui studiu făcut de instituția pe care o conduce, cinci la sută din tinerii din Timiș consumă droguri. Conform deputatului PD-L, cifra de afaceri la aceste magazine era, la nivelul lunii aprilie între 20 și 25 de milioane de euro, dar ar putea ajunge și la 40 de milioane de euro, dacă se păstrează ritmul de creștere.

Cele 16 substanțe care ar urma să fie considerate ilegale dacă proiectul de modificare a Legii 339/2005 va fi aprobat sunt ketamina, salvia divinorum, ibogaina, kratom, ipomoea violacea, argyreia nervosa, nymphea caerula, BZP, mCPP, triflurometilfenil piperazină, gama-butirolactona, 1,4-butanediol, DOC, DOI, brom-benzidofuranil-isopropilamina și nitrit de amil.


(713 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Pirpiliu (PD-L): Numărul magazinelor care vând droguri legale este în creștere | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32568407058716 seconds.