Vineri, 12 Martie 2010 - 05:53 AM Aleg.RO: Basescu a ajuns academician!

Publicat de: ---

7plus

Noi culmi prezidentiale

Traian Basescu a fost facut ieri academician . De onoare, ce-i drept, dar tot e de bine. O a doua veste buna este ca romanii neplacut surprinsi de aplecarea presedintelui nostru catre joc (de preferinta dansuri tiganesti), cintec, voie buna, tunsul oilor etc., pot acum sa-si vina-n fire. In plus, o asemenea avansare respecta si traditia presedintilor facuti, peste noapte, academicieni de mai mic sau mai mare rasunet mondial.

Onorat in lipsa

Informatia in sine este ca presedintele Traian Basescu a fost votat ieri, in unanimitate, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (institutie care functioneaza sub egida Academiei Romane) – propus fiind de presedintele AOSR, Vasile Cindea. Evenimentul a avut loc in absenta ilustrului candidat ? care, in calitate de sef al statului, isi continua vizita in Japonia. Nu a fost insa unul neasteptat, din moment ce statutul AOSR impune obtinerea acceptului scris al candidatului, anterior votului. Deci, Traian Basescu stia ce onoare il paste. Oricum, in noua sa calitate, seful statului face acum parte dintr-o societate selecta, care numara de exemplu mai multi laureati ai premiului Nobel: fizicienii Werner-Karl Heisenberg, Louis de Broglie si Jean Perrin, chimistul Paul Sabatier si romanii Irinel Popescu, Ecaterina Andronescu, Dinu Sararu, Eugen Badalau, George Emil Palade etc.

Coleg cu Iliescu si in panoplia academica

Conform uzantelor AOSR, membrii de onoare sint cetateni romani sau straini care s-au remarcat ori prin realizari stiintifice, ori prin contributia lor la ?dezvoltarea obiectului de activitate al AOSR si afirmarea prestigiului AOSR?. Omniprezentele birfe dimbovitene sustin deja ca Traian Basescu a fost pus in panoplia de onoare dupa ce, in calitate de primar, ar fi contribuit la dezvoltarea activitatii AOSR prin atribuirea unui sediu. Alta varianta sustine ca este o onoare care se atribuie, oarecum automat, sefilor de stat ? ipoteza confirmata de prezenta lui Ion Iliescu in rindul membrilor de onoare, dar infirmata de absenta lui Emil Constantinescu. Sau, cel putin, numele acestuia din urma nu a putut fi gasit pe site-ul AOSR. Cert este ca Traian Basescu a plecat in Japonia om simplu, cunoscut doar ca presedinte de tara si marinar la baza, dar se intoarce ditamai academicianul. Sa fie primit!

Comentarii


(327 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Basescu a ajuns academician! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2827730178833 seconds.