Vineri, 12 Martie 2010 - 05:53 AM Aleg.RO: Basescu: Scutul antiracheta nu este o aparare impotriva Rusiei, ci a unor state ca Iranul si Coreea de Nord

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita in Japonia, a declarat joi ca spera ca Parlamentul sa aprobe planul american antiracheta inaintea summitului NATO de la Lisabona, de la sfarsitul acestui an, relateaza cotidianul Yomiuri .

Basescu spera ca Parlamentul sa aprobe planul american antiracheta inainte de finalul anului / FOTO: gruprc.ro Imaginea 1/1

Intr-un interviu acordat The Yomiuri Shimbun si The Daily Yomiuri, Basescu a respins ingrijorarile Rusiei. "Nu este o aparare impotriva Rusiei", a declarat presedintele roman, aflat in vizita de trei zile in Japonia. "Este un sistem de aparare impotriva unor state ... ca Iranul si Coreea de Nord", a adaugat el, citat de Mediafax.

Basescu a descris programul nuclear iranian ca fiind "netransparent".

Daca Statele Unite si aliatii sai ataca Iranul, Romania "va actiona alaturi de aliatii sai, devreme ce este membru NATO si UE", a declarat Basescu, aratandu-se insa precaut in legatura cu folosirea fortei pentru rezolvarea problemei nucleare iraniene.

"Speram sa nu fie un conflict militar", a declarat el. "Ar trebui sa aplicam presiuni economice si politice, dar ar trebui sa continuam si dialogul diplomatic", a explicat presedintele roman.

Referindu-se la relatiile bilaterale cu Japonia, Basescu si-a exprimat angajamentul fata de consolidarea parteneriatului economic, afirmand ca se gandeste la vizita planificata in iulie a unei delegatii a Federatiei Japoneze de Afaceri in Romania.


(203 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu: Scutul antiracheta nu este o aparare impotriva Rusiei, ci a unor state ca Iranul si Coreea de Nord | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.44805693626404 seconds.