Vineri, 12 Martie 2010 - 05:53 AM Aleg.RO: Traian Basescu a devenit academician

Publicat de: ---

adevarul Presedintele Romaniei este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania pentru ca a asigurat Academiei un sediu, in perioada in care era primar,si pentru ca a semnat legea prin care AOSR devine institutie bugetara .

Presedintele Romaniei este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania pentru ca a asigurat Academiei un sediu, in perioada in care era primar,si pentru ca a semnat legea prin care AOSR devine institutie bugetara.

taguri traian basescu academia oamenilor de stiinta

Adunarea Generala a membrilor Academiei a aprobat joi propunerea ca presedintele sa devina membru de onoare, urmand ca apoi sa stabileasca cu Basescu o data la care sa isi ridice titlul si sa tina un dicurs. "Este o cutuma ca in astfel de ocazii sa se organizeze si o ceremonie", a declarat secretarul stiintific al Academiei Doru-Sabin Delion pentru HotNews.

Titlul de membru de onoare a mai fost acordat de Academia Oamenilor de Stiinta si altor personalitati publice precum Iion Iliescu, Nicolae Danila, Aurelian Emil Sandulescu, Eugen Ovidiu Chirovici, IPS Teodosie, Ecaterina Andronescu, Ion Cristoiu, Ioan Scurtu, Constantin Balaceanu Stolnici, Razvan Theodorescu.

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania este continuatorul si unicul legatar al Academiei de Stiinte din Romania (1936-1948) si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania infiintata prin HCM nr.1012/30 mai 1956 si care in 1996 si-a schimbat titulatura din Asociatia Oamenilor de Stiinta din Romania in Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Printre membrii de onoare ai ASR s-au numarat urmatorii laureati ai premiului Nobel: Louis de Broglie (fizician francez), Werner-Karl Heisenberg (fizician german), Jean Perrin (fizician francez), Paul Sabatier (chimist francez). De asemenea George Emil Palade (medic roman) a fost membru de onoare al AOSR.


(245 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Traian Basescu a devenit academician | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30456209182739 seconds.