Marți, 16 Martie 2010 - 05:53 AM Aleg.RO: Geoana: Acordul pentru Nabucco a fost ratificat saptamana trecuta de Senat, Camera decizionala

Publicat de: ---

Gândul Geoana: Acordul pentru Nabucco a fost ratificat saptamana trecuta de Senat, Camera decizionala

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine, într-o postare pe blogul personal, ca acordul pentru proiectul Nabucco a fost ratificat saptamana trecuta se Senat, Camera decizionala, mentionand ca face precizarea "pentru corecta informare a sefului statului" .

"In mod ciudat, presedintele Traian Basescu a sugerat faptul ca Parlamentul blocheaza proiectul Nabucco, rugand partidele sa ?grabeasca ratificarea acordului pentru proiectul Nabucco?. Fie presedintele nu este informat, ceea ce este foarte grav, fie continua cu buna-stiinta o campanie împotriva Parlamentului Romaniei, ceea ce este la fel de grav. Pentru a corecta informarea presedintelui Romaniei, tin sa precizez faptul ca acordul pentru Proiectul Nabucco a fost ratificat de Senat, camera decizionala în aceasta situatie, în cursul saptamanii trecute. In acest moment se asteapta expirarea termenului pentru depunerea contestatiilor la Curtea Constitutionala, iar ulterior acordul va fi oferit Presedintelui Romaniei pentru promulgare. Deci, unde este blocajul?", scrie Geoana.

Seful statului a amintit, la consultarile de la Cotroceni si în declaratia de presa de la finalul evenimentului, de Acordul Nabucco.

"Suntem singura tara care a ramas consecventa pe Nabucco si avem acordul la ratificare în Parlament si am ramas ultima tara dintre semnatarii acordului care nu a ratificat acest acord. Cred ca avem o dificultate politica deja la nivel european. Nu în ultimul rand, garantia pentru Ford. Este legea în Parlament. Ford la Craiova trebuie sa înceapa productia sau pregatirea paentru productia unui nou model. Faptul ca nu dam drumul la garantie da peste cap programul de pregatire pentru intrare în fabricatie", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a semnat, la 22 decembrie, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului între Austria, Bulgaria, Ungaria, Romania si Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009. (Mediafax)


(210 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Geoana: Acordul pentru Nabucco a fost ratificat saptamana trecuta de Senat, Camera decizionala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33626580238342 seconds.