Miercuri, 01 Iunie 2011 - 05:19 AM Aleg.RO: Primarii vor fi alesi într-un tur de scrutin. Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este forul decizional

Publicat de: ---

Gândul Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotriva" si 3 abtineri .

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotriva" si 3 abtineri.

Potrivit legii adoptate, primarii vor fi alesi într-un tur de scrutin, cu exceptia situatiilor de balotaj.

Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat, dupa vot, ca acest proiect este nedemocratic pentru ca o minoritate poate sa-si impuna opinia, favorizeaza cumpararea de voturi, iar autoritatea se diminueaza.

Reprezentantii opozitiei au criticat si luni, la dezbaterea pe articole, acest proiect de lege semnat de mai multi parlamentari PDL si PSD si au precizat ca vor vota împotriva. Victor Paul Dobre (PNL) a aratat ca proiectul reprezinta "înca un pas de îndepartare de la valorile democratice", "o eroare" si "o delegitimare a celor alesi în functia de primar".

Aura Vasile (PSD) a spus ca, daca vor fi alesi primarii într-un tur, vor exista primari care au obtinut 12-14%.

In replica, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a aratat ca PDL sustine proiectul deoarece si primarii trebuie alesi din primul tur, la fel ca presedintii Consiliilor Judetene.

Camera Deputatilor este forul decizional în legatura cu acest proiect, Senatul l-a respins anterior.

Anastase: Alegerea primarilor într-un tur, un pas înainte pentru reforma alegerii autoritatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca prin adoptarea proiectului de lege care reglementeaza alegerea primarilor într-un tur de scrutin s-a facut un pas înainte pentru reforma în ceea ce priveste alegerea autoritatilor locale.

"Alegerea primarilor într-un singur tur este un pas înainte pentru ceea ce înseamna reforma cu privire la alegerea autoritatilor. Nu am facut altceva decat sa punem în coerenta cu celelalte alegeri care au loc simultan, în principal cu alegerea presedintelui de Consiliu Judetean", a spus Anastase.

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotriva" si 3 abtineri.

Liviu Dadacus, liviu.dadacus@mediafax.ro, Alina Novaceanu, alinaz@mediafax.ro


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarii vor fi alesi într-un tur de scrutin. Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este forul decizional | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.36228704452515 seconds.