Vineri, 30 Decembrie 2011 - 07:44 AM Aleg.RO: Decembrie 2012, data limita de admitere la BVB a companiilor din portofoliul FP

Publicat de: ---

Financiarul Legea prin care termenul pana la care se impune finalizarea procedurilor de admitere la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" este de 31 decembrie 2012 a fost promulgata .

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea termenului in scopul finalizarii procedurilor de admitere la tranzactionare in sisteme de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti - S.A. a actiunilor societatilor/companiilor nationale la care Fondul Proprietatea S.A. detine pachete de actiuni, proceduri demarate deja de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, precum si a masurilor pentru pregatirea si derularea ofertelor publice secundare de vanzare de actiuni.

Legea trimisa spre promulgare a modificat termenul propus initial de 31 decembrie 2012, termen pana la care trebuie sa se finalizare admiterea la tranzactionare a actiunilor societatilor/companiilor nationale si a fixat un nou termen de 31 decembrie 2014.

Presedintele Romaniei a cerut reexaminarea legii, considerand oportun finalizarea in cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" in care statul roman este actionar majoritar.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a reexaminat Legea si in sedinta din 7 septembrie a respins obiectiunile din cererea de reexaminare, mentinand termenul de 31 decembrie 2014.

Camera Deputatilor a admis insa solicitarile cererii de reexaminare si a redus termenul la 31 decembrie 2012, asa cum solicitase initial Guvernul, asttfel ca acesta devine termenul limita pana la care statul trebuie sa privatizeze prin Bursa pachete de cel putin 5% din actiunile companiilor care alcatuiesc portofoliul Fondului Proprietatea.  


(433 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Decembrie 2012, data limita de admitere la BVB a companiilor din portofoliul FP | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30759000778198 seconds.