Marți, 21 Februarie 2012 - 06:23 AM Aleg.RO: Reuters: "Basescu pariaza pe planul lui Putin. L-a numit pe vechiul sau aliat in functia de premier"

Publicat de: ---

Antena 3 Presedintele Romaniei, Traian Basescu, pariaza pe planul aplicat de Vladimir Putin, desemnandu-l ca probabil succesor pe un fost sef al unui serviciu de informatii, comenteaza Reuters . Totusi asemanarile dintre Romania si Rusia sunt limitate, noteaza agentia de presa. "Presedintele unui fost stat comunist afectat de criza economica il desemneaza succesor pe un fost sef al unui serviciu de informatii. Suna familiar?", scrie Reuters intr-un articol intitulat "Presedintele Romaniei pariaza pe planul lui Putin". "Presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a numit pe vechiul sau aliat Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru, iar acesta va fi, cel mai probabil, candidatul partidului la presedintie cand mandatul lui Basescu va expira in 2014, conform unor surse din PDL, o manevra similara cu decizia lui Boris Eltin de a-l promova pe Vladimir Putin, in Rusia, in urma cu peste zece ani", precizeaza Reuters. "Ascensiunea unui fost sef al unui serviciu de informatii la conducerea unei tari care inca este traumatizata de Securitatea fostului regim comunist starneste nelinistea unora, dar asemanarile cu Vladimir Putin sunt limitate. In timp ce Putin a lucrat in KGB si a contribuit la initierea unui razboi impotriva separatistilor ceceni, Ungureanu este prea tanar pentru a fi lucrat pentru fosta Securitate si este improbabil ca el sa ia masuri impotriva minoritatilor; etnicii maghiari, cel mai mare grup minoritar, sunt parteneri ai coalitiei guvernamentale", explica Reuters. "Dat fiind ca a studiat la Oxford, Ungureanu are o perspectiva prooccidentala. In calitatea de ministru de Externe, a colaborat cu Statele Unite in cazul Irakului, iar in calitatea de director al SIE, a colaborat cu alte state membre NATO. Romania chiar a fost implicata intr-un scandal cu Rusia in 2010, intr-un caz de spionaj care a avut ca efect expulzarea reciproca a unor diplomati. Basescu, liderul PDL pana ce a demisionat la preluarea presedintiei in 2004, are mult mai putina putere decat Boris Eltin", subliniaza Reuters.


(391 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Reuters: "Basescu pariaza pe planul lui Putin. L-a numit pe vechiul sau aliat in functia de premier" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29141211509705 seconds.