Joi, 22 Martie 2012 - 05:37 AM Aleg.RO: Deputatul Mihail Boldea, citat pentru audieri la DNA Galati

Publicat de: ---

7plus Autor: eNational

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat sa se prezinte la sediul DNA Galati, el fiind asteptat, miercuri dimineata, si la DIICOT .

Boldea a primit, miercuri dimineata, in jurul orei 7.00, o citatie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie. Documentul a fost lasat in cutia postala de la domiciliul acestuia de catre doua persoane care nu au dorit sa ofere detalii. Surse judiciare au confirmat insa ca procurorii DNA il asteapta, la randul lor, pe Mihail Boldea pentru a-l audia.

Boldea a fost citat la audieri si la DIICOT, unde este asteptat in aceasta dimineata. Pana la ora transmiterii acestei stiri, deputatul nu s-a prezentat in fata procurorilor. Deputatul Mihail Boldea a primit, marti dupa-amiaza, la domiciliul sau din Galati, o citatie prin care este solicitat sa se prezinte, miercuri dimineata, la audieri la sediul DIICOT Galati, actul fiind adus de catre un politist care insa nu a vrut sa spuna daca parlamentarul era sau nu in casa.

Camera Deputatilor a aprobat, marti, prin vot secret, cererea de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Boldea a ramas fara imunitate

Cererea ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votata, marti, in plenul Camerei Deputatilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumatate plus unul din numarul parlamentarilor prezenti. Decizia Camerei Deputatilor privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Mihail Boldea trebuie publicata in Monitorul Oficial, dupa intrarea ei in vigoare urmand a fi aplicata de catre procurorii DIICOT.

Astfel, procurorii DIICOT, dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial, urmeaza sa ii faca perchezitie deputatului, apoi sa-l retina, ca in final sa ceara judecatorilor inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva a politicianului. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati au solicitat procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, sa faca demersurile necesare pentru obtinerea avizului in vederea formularii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea, cererea urmand parcursul legal, in final Camera dandu-si votul.

Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 – 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 – 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu – avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc – membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea – secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura “Boldea Mihail” si Tanase Petrica.

In 16 martie, in acest dosar judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si stefan Lazar.

De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea. Decizia poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit DIICOT, in acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru ca ar fi determinat alte persoane sa falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotarari, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primaria municipiului Galati, de la Arhivele Nationale – Directia Judeteana Galati sau de la Trezoreria municipiului Galati. Ulterior, aceste documente au fost folosite in fata instantelor de judecata ori a altor institutii si autoritati in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau imprejurari necorespunzatoare cu adevarul, respectiv s-au pronuntat hotarari judecatoresti ori s-au efectuat mentiuni in registrele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Galati.

Boldea este acuzat si de spalare de bani, respectiv ca ar fi ajutat terte persoane in a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, desi stia ca acestea provin din comiterea unor infractiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinte umane. Totodata, deputatul ar fi ajutat la dobandirea unor bunuri imobile (terenuri, cladiri si apartamente), cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni.

Activitatea politica a lui Mihail Boldea a inceput in anul 2002, atunci cand s-a inscris in PD. El a devenit liderul organizatiei judetene de tineret a PD Galati in 2004, iar in anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relatiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzand de mai multe ori lipsa de democratie din partid si cerand chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar dupa ce a activat o scurta perioada ca independent in Parlament, el a activat in grupul parlamentar UNPR. in prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.


(946 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Deputatul Mihail Boldea, citat pentru audieri la DNA Galati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.