Joi, 17 Mai 2012 - 05:42 AM Aleg.RO: Fortul primarului Sorin Oprescu de la Ciolpani

Publicat de: ---

adevarul Primarul Capitalei, Sorin Oprescu (61 de ani), a ales sa-si stabileasca resedinta departe de praful si de zgomotul metropolei . Si-a ridicat o casa de aproape 500 de metri patrati, la Ciolpani.  Vila este imprejmuita de un gard inalt si este monitorizata cu camere video. Resedinta lui Sorin Oprescu este situata la aproximativ 35 de kilometri de Capitala. Cei drept, primarul nu locuieste permanent in aceasta vila. Atunci cand este foarte ocupat trage la cea de-a doua resedinta a sa, din strada Popa Savu, in apropiere de Parcul Kiseleff.

Imensa resedinta de la Ciolpani a fost construita intre anii 1997-1998, intr-o perioada in care Sorin Oprescu a fost consilier la Primaria Capitalei. Blocul din zona Aviatorilor unde Oprescu areun apartament de lux
Pe dinafara, vila primarului arata asemenea unei fortarete. Gardul inalt de trei metri nu lasa sa se vada nimic din proprietate. Gardul este prevazut cu tepuse, pentru a-i descuraja pe eventualii musafiri nepoftiti.

Tot pentru securitate, Sorin Oprescu a montat si un sistem de supraveghere video. Singurul vizibil din strada este un catarg de aproximativ 10 metri, pe care este arborat steagul tricolor, asa cum sta bine detinatorului unei functii de demnitate publica.

Singur acasa

Dincolo de gardul de cazarma te intampina o cladire impunatoare. Vila, care are nu mai putin de 480 de metri patrati, nu este impartita de Sorin Oprescu cu nimeni. Edilul este divortat, iar fiul sau, Mircea Sorin Oprescu (34 de ani), locuieste in zona Aviatorilor, din Capitala.

Casa lui Sorin Oprescu are parter, etaj si mansarda, suprafata fiecarui nivel fiind considerabila. Vila dispune de zone vitrate generoase. Pentru ca soarele verii sa bata direct in ferestrele largi, au fost montate copertine retractabile din panza impermeabila. Casa lui Oprescu vazuta din satelit
La parter, chiar langa intrarea principala in locuinta, au fost montate mai multe pergola pentru flori agatatoare. De altfel, toata curtea casei este amenajata ca spatiu verde. Aleile, pavate cu dale rosii din piatra, sunt marginite de gazon si arbusti ornamentali.

Peisajul este completat de mai multi brazi, plantati in fata casei. Intregul edificiu este estimat de expertii imobiliari la aproximativ 1,5 milioane de euro. Sorin Oprescu este vecin cu un alt medic celebru, Mircea Beuran, care locuieste pe o strada alaturata.

Primarul Sorin Oprescu a refuzat sa discute despre proprietatile sale. Prin intermediul biroului de presa al Primariei, Sorin Oprescu ne-a transmis ca "informatiile solicitate se regasesc in declaratiile de avere ale primarului general, postate pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti".

Aleea pe care este amplasata vila lui Oprescu arata impecabil. In contrast cu celelalte strazi, care au aspect de ulite, strada Covrigarului este asfaltata ca o autostrada. Fara nicio groapa si cu stalpi de protectie. Dupa casa primarului, zona cu stalpi se termina brusc, iar gropile reapar in asfalt.

Oprescu s-a "jucat" putin si cu indicatoarele rutiere. Astfel, pe aleea vilei sale a rasarit un indicator de limitare a vitezei la 30 de kilometri la ora.

Edilul a considerat ca acesta nu este suficient de convingator. Asa ca pentru soferii obisnuiti sa-si tureze motoarele pe strada Covrigarilor, tulburand tihna edilului, au fost montati trei ?politisti morti", cum li se mai spun bumper-elor din cauciuc pentru reducerea vitezei.  Cu dispozitivele in cauza, Sorin Oprescu a umplut strazile Capitalei, inainte ca acestea sa mai fie si asfaltate. Din strada nu se vede decat etajul si mansarda
Venituri modeste, cheltuieli mari

Cu toate ca intretinerea proprietatilor sale este costisitoare, primarul Sorin Oprescu are venituri destul de modeste. Potrivit ultimei declaratii de avere, edilul a castigat de la primarie 66.000 de lei (15.000 de euro) si de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", unde preda chirurgia, 63.000 de lei (14.600 de euro). 

Potrivit aceluiasi document, Sorin Oprescu si-a imprumutat firma de doua ori, cu 562.000 de lei (140.000 de euro), respectiv, 18.300 de euro. In conturi din doua banci mai detine aproximativ 1.600 de lei. In 2007, Oprescu s-a imprumutat cu 100.000 de euro, datoria fiind scadenta in acest an.

Firma cu profit zero

Sorin Oprescu este actionar intr-o singura firma, Medical Prestige SRL, al carei obiect de activitate o constituie activitatile de asistenta medicala specializata.  
In aceeasi societate, care este un centru medical de diagnostic si tratament ambulatoriu, mai sunt prezenti fratele sau, Gelu Oprescu (55 de ani), fiul, Mircea Sorin Oprescu (34 de ani), si mama celui mai bun prieten, Gizella Galea (70 de ani). Primarul Capitalei si-a facut casa mare, dar are curtea mica
Ultimele trei bilanturi depuse la Registrul Comertului sunt trase la indigo. Indiferent de cifra de afaceri avuta in anii respectivi (2,1 milioane de lei, in 2008, 4,3 milioane de lei - 2009 si 6,5 milioane de lei - 2010), profitul a fost mereu acelasi: minus un leu. 

480 de metri patrati are vila lui Sorin Oprescu de la Ciolpani

Profil Sorin Oprescu

- Nascut la 7 noiembrie 1951, la Bucuresti

- 1976, absolvent al Facultatii de Medicina Generala - IMF Bucuresti

- 1978 - 1979, medic medicina generala la cabinetul medical al Aeroportului International ?Mihai Kogalniceanu"  (Constanta)

- 1978 - 1985,  asistent universitar si medic specialist chirurg la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

- 1992 - 1993, consilier al ministrului Sanatati

- 1996 - 2000, consilier la Primaria Municipiului Bucuresti

- 1996, conferentiar universitar al UMF ?Carol Davila" Bucuresti

- 2000, profesor universitar al UMF ?Carol Davila" Bucuresti

- 1994-2006, director al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

- 2008, ales primar general al Municipiului Bucuresti

- 2006, presedinte PSD Bucuresti

- 2000-2004 si 2005-2008, senator PSD

- 2000-2004 si 2005-2008, vicepresedinte al Comisiei de Sanatate  din Senat


(403 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Fortul primarului Sorin Oprescu de la Ciolpani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32170486450195 seconds.