Joi, 19 Iulie 2012 - 05:45 AM Aleg.RO: Camera Deputatilor a adoptat OUG privind referendumul

Publicat de: ---

Money.ro

Reprezentantii PDL au parasit sedinta in semn de protest pentru divergentele la modificarea Ordonantei 41 .

 

Proiectul prevede in textul de modificarea a Ordonantei un interval de votare in cazul referendumului de la ora 7.00 la ora 23.00.

 

La dezbateri, reprezentantii PDL Mircea Toader si Daniel Buda au sustinut ca respingerea in totalitate a Ordonantei de urgenta este singura modalitate de a raspunde cerintelor Curtii Constitutionale si a raportului de tara pe justitie. "Era mai simplu retragerea Ordonantei, ati pastrat de rusine sau de frica prevederea ca validarea referendumului sa se faca cu jumatate plus unu din cetatenii inscrisi in liste", a spus Toader.

 

Ei au criticat prevederea introdusa in ordonanta referitoare la intervalul de desfasurare a referendumului de la 7,00 la 23,00.

 

"Atunci cand se intuneca nu mai vine nimeni la vot. Veti vedea ca participarea la vot dupa ora 20,00 – 21,00 este nesemnificativa", a spus Toader. "Teama noastra este ca in puterea noptii se va putea fura mai bine", a spus si Daniel Buda.

 

Deputatul PNL Mihai Voicu a spus ca modficarea Ordonantei este o punere in acord a legislatiei refrendumului cu decizia Curtii Constitutionale.

 

El a explicat ca CCR a decis ca referendumul trebuie validat daca se prezinta 50 la suta plus unu din cetatenii inscrisi in liste si crearea unui cadru necesar pentru ca cetatenii sa se prezinte la vot si amandoua cerintele au fost indeplinite prin modficarea Ordonantei 41.

 

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect, care a fost adoptat de Senat anterior, in cursul zilei de miercuri.

/* (c)AdOcean 2003-2011, f5web_ro.Money.ro Nou.pozitiearticol */ ado.placement({id: 'ado-aVdQCHEr50s37WHQe.gZno65zvSho49MwxaUOjP5m6H.h7', server: 'realitatero.adocean.pl' });


(513 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Camera Deputatilor a adoptat OUG privind referendumul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28569316864014 seconds.