Joi, 07 Februarie 2013 - 06:26 AM Aleg.RO: Senatorii Serban Niculae, Puiu Hasotti si Mate Andras, printre juristii nemultumiti de modificarile la Statut privind incomptibilitatea avocatilor

Publicat de: ---

adevarul

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a fost tras la raspundere, miercuri seara, de mai multi parlamentari juristi, care au acuzat modul in care s-a facut redactarea raportului comisiei de specialitate, in cazul solicitarii de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu .

Potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax, printre cei revoltati s-au numarat si senatorul PSD Serban Niculae, senatorul PNL Puiu Hasotti si senatorul UDMR Mate Andras. Acestia au semnalat faptul ca intre modificarile aduse la Statut s-ar propune starea de incompatibilitate a parlamentarilor cu calitatea de avocat.

In raportul Comisiei de Statut se precizeaza la sectiunea privind incompatibilitatile: „Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu functiile publice de autoritate prevazute la art. 81 alin. (2) si la art.82'1 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”.

In sectiunea de motivare a amendamentului adus se arata ca propunerea este „pentru indreptarea unei necorelari existente in Legea nr. 161/2003".

„Fara aceasta corelare nu ar exista incompatibilitatea prevazuta la art. 82'1 (incompatibilitatea cu calitatea de avocat)", se arata in explicatia la modificarea propusa la Statut.


(306 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Senatorii Serban Niculae, Puiu Hasotti si Mate Andras, printre juristii nemultumiti de modificarile la Statut privind incomptibilitatea avocatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31737089157104 seconds.